Najaar/winter 2021 Trend Collectie: Balanced Biotope

Ontdek de bloemen van dit seizoen

Dit seizoen staat in het teken van de emancipatie van groen. Een paar bloemen in willekeurig gekozen vazen is niet meer van deze tijd. De natuur is een belangrijke stakeholder met een stem die niet meer te negeren valt!

Stijltrend Balanced Biotope staat niet alleen voor (meer) groen en florale pracht, maar vooral ook voor een bewustere omgang ermee. Lees snel verder, ontdek de bloemen van dit seizoen en geef ze een mooi plekje in je huis, tuin of op je terras.

balanced biotope bloemen | mooiwatbloemendoen.nl

Roos

De roos staat symbool voor de liefde. En in het geval van deze Trend Collectie: de liefde voor moeder natuur! De koningin van de bloemen mag daarom niet ontbreken dit seizoen. De roos is er in ontelbaar veel kleuren en vormen, dus er is altijd een roos te vinden die bij je past. En is je roos (bijna) uitgebloeid? Dan geef je haar natuurlijk een tweede leven, bijvoorbeeld door de bloem te laten drogen of te gebruiken in een homespray

Limonium

Limonium, ook bekend als lamsoor, is dé droogbloem uit de jaren ’80. De bloem heeft een echte comeback gemaakt, waardoor ze onmisbaar is geworden in deze Trend Collectie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bloemenkrans met Limonium? De bloem past perfect bij een vintage way of life. Nog een voordeel: ze is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zoals blauw, geel, paars, roze, wit en zelfs tweekleurig. 

Gloriosa

Design by nature. Dat maakt de Gloriosa een perfecte aanvulling op de Balanced Biotope trend. Gloriosa combineert een frêle, frisgroen steeltje met sierlijke groengele stampers. Daarboven groeien zes golvende, vlammende bloemblaadjes. De Gloriosa is prachtig in herfstboeketten, maar ook mooi in een mini-boeket of solo in kleine (gerecyclede) vazen en glazen.

Amaryllis

De amaryllis heeft, net als deze Trend Collectie, niks te verbloemen. Ze heeft geen bladeren en wordt daarom ook wel ‘Naked Lady’ genoemd. De amaryllis is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. Als fonkelende bloem met een lange steel en stervormige bloembladeren brengt ze warmte op koude dagen. Onze stijltip: geef deze ster een plekje in een geupcyclede vaas

Blauwe distel

Blauw met een rauw randje, dat is de blauwe distel, ook bekend als kruisdistel. Deze distel is te herkennen aan de weelderige groeiwijze, groengrijze bladeren en blauwpaarse bloemhoofden. De bloem komt uitstekend tot haar recht in deze stijltrend en is prachtig in combinatie met zowel verse snijbloemen als droogbloemen. Het bewijs wordt geleverd door dit mixed-boeket, met de blauwe distel in de hoofdrol. 

Tuberoos

De tuberoos is als een lieve, witte bloemenexplosie op een steel. De bloem staat symbool voor nieuwe creaties. Die symboliek sluit goed aan op de Trend Collectie, waarin duurzame innovaties en hernieuwbare grondstoffen centraal staan. En wist je dat de tuberoos vooral ’s nachts van zich laat horen, nou ja, ruiken? De bloemen geuren dan jasmijn- en honingachtig. Wij verwerkten deze heerlijke geur in een herfstig huisparfum, dat je gemakkelijk zelf maakt.

Benieuwd hoe de planten Trend Collectie voor najaar/winter 2021 eruitziet? Je bekijkt de plantencollectie hier.

Volg ons op Pinterest en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Balanced Biotope. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!