Agapanthus

Kies een bont en blauw lenteboeket!

Als de eerste lentezonnestralen zich hebben gemeld, staat de Agapanthus te springen om zich bij de andere lentebloemen te voegen in een prachtig voorjaarsboeket. Het lijkt of de bloemetjes van deze bloem der liefde als prachtig siervuurwerk in de bos uit elkaar spatten. Waarom? Om de lente te vieren natuurlijk! Zo maakt something blue niet alleen een bruiloft af, maar ook jouw boeket. Voor welke tint blauw kies je?

Kleuren en vormen

De Agapanthus heeft langwerpige bladeren aan haar lange steel en eindigt in een prachtige bol van kleine bloemetjes. Langzaam verspreidt ze stukje voor stukje de lente in je huis. Er zijn honderden soorten, dus keuze genoeg. Eigenlijk keuze te over. De Agapanthus is ook verkrijgbaar in het wit, maar met zoveel tinten kun je bijna niet om blauw heen. Zeker omdat deze kleur vrij bijzonder is in de bloemenwereld.


Symboliek

Wil je de bloem niet gewoon in een vaas zetten? Droog de Agapanthuswortels, draag ze in een ketting om je nek en ga trouwen. De Xhosa, een volk in Zuid-Afrika, doen dit ook al jaren, omdat dit voor extra vruchtbaarheid zorgt. Nu is gelijk duidelijk waarom de Agapanthus de bijnaam ‘bloem der liefde’ draagt. Het Griekse ‘agape’ betekent liefde en ‘anthos’ betekent bloem.