Orchidee

Geef je huis een snelle stijl-boost met de orchidee

Met de classy orchidee geef je je interieur in een handomdraai een stevige stijl-boost. Zet een elegante tak in een flinke vaas en je hebt een eyecatcher in huis die weken staat. Kleine moeite, spectaculair effect.

Kleuren en vormen

De orchidee past bij iedere stijl, dus deze schone verdient de titel ‘perfecte bloem’. Er zijn meer dan 25.000 soorten, maar bij je bloemist zie je vooral de tropische beauty’s. De bloem is er in beeldschone kleuren, van poederige pastels tot candy pink of zenwit. Zelfs aan tijgerprintjes, koeienvlekken en streepjes is gedacht. Ga voor de vlinderachtige Phalaenopsis, de vampy Vanda, de ranke Cymbidium of ‘venusschoentje’ Paphiopedilum (lees: paa-fie-joo-pee-di-lum). Allemaal net zo prachtig als ze klinken.

Symboliek

De orchidee staat voor zuivere vriendschap. Als je haar cadeau geeft, doe dan als de Brazilianen en geef een kus voor iedere bloem. De orchidee was de lievelingsbloem van first lady Jackie Kennedy. Over stijlvol gesproken…

Herkomst

Je vraagt een dame nooit naar haar leeftijd. Niemand kan dan ook vertellen hoe oud de stijlvolle orchideeën uit de op een na grootste plantenfamilie ter wereld zijn. Wat we wel weten, is dat veel van de prachtige kleuren en vormen van de orchidee hun oorsprong vinden in de tropische regenwouden.