Trouwen

Tips & inspiratie voor bloemen op je bruiloft

Heeft jouw liefde je dan eindelijk gevraagd - of heb jij de moed gevonden en je partner een aanzoek gedaan? Vergeet naast de ringen, taart en gasten ook de bloemen niet. In je bruidsboeket, als corsage, tafelaankleding en als feestdecoratie. We geven je hier graag tips over bijzondere bruidsbloemen en hoe ze schitteren op jouw bruiloft. En... Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter trouwt: we hebben de mooiste trouwboeketten en stylingsideeën voor je op een rij gezet, helemaal passend bij jouw trouwseizoen. 

Bruidsbloemen

Eigenlijk zijn bijna alle bloemen geschikt voor je bruiloft, maar sommige zijn bijzonder geliefd op huwelijken. De freesia bijvoorbeeld vanwege haar sprankelende verschijning, de roos omdat het de bloem is van de liefde en de pioenroos vanwege de romantische uitstraling. Bovendien staat de pioenroos symbool voor liefde, gelukkig leven en gezondheid. En wat dacht je van een orchidee in je haar of op je revers? Of kies jij voor de laatste bloementrend en ga je voor een gecombineerd bruidsboeket met verse en gedroogde bloemen?

Seizoensbruiloft

Speciaal voor elk seizoen stelden wij een boeket samen waarin de mooiste bloemen uit die periode samenkomen. Trouw jij in de zomer? Geef je zomerbruiloft of zomerbruidsboeket dan aanzien met de statige calla. Of misschien geef jij wel het jawoord in de herfst, dan is de dahlia graag aanwezig als getuige. Speciaal voor de nazomerbruiden is er een herfstbruiloft, waar natuurlijk een mooi boeket bij hoort dat helemaal in harmonie is met het seizoen. De bruiden die liever in de winter trouwen kunnen zich laten inspireren door ons winterse trouwboeket, waarin de witte alstroemeria en eucalyptus een schitterende combinatie vormen. En voor de help-ik-kan-niet-wachten bruiden onder ons hebben we ook alvast wat ideeën verzameld voor een magnifieke lentebruiloft. Uiteraard inclusief sprankelend lentebruidsboeket

4 trends voor komend bruiloftseizoen

2Dezign heeft vier trends samengesteld waarvan zij voorspellen dat deze het komende bruiloftseizoen de dienst uit zullen maken. Wij koppelden iedere trend aan een bloemist.

Meer inspiratie

Op zoek naar nog meer originele ideeën of romantische inspiratie voor jouw droombruiloft? Neem dan een kijkje op ons Pinterest board over trouwen.