Trouwen

Tips & inspiratie voor bloemen op je bruiloft

Heeft jouw liefde je dan eindelijk gevraagd - of heb jij de moed gevonden en je partner een aanzoek gedaan? Vergeet naast de ringen, taart en gasten ook de bloemen niet. In je bruidsboeket, als corsage, tafelaankleding en als feestdecoratie. We geven je hier graag tips over bijzondere bruidsbloemen en hoe ze schitteren op jouw bruiloft. En... Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter trouwt: we hebben de mooiste trouwboeketten en stylingsideeën voor je op een rij gezet, helemaal passend bij jouw trouwseizoen. 

Trouwen met bloemen | Mooiwatbloemendoen

Bruidsbloemen

Eigenlijk zijn bijna alle bloemen geschikt voor je bruiloft, maar sommige zijn bijzonder geliefd op huwelijken. De freesia bijvoorbeeld vanwege haar sprankelende verschijning, de roos omdat het de bloem is van de liefde en de pioenroos vanwege de romantische uitstraling. Bovendien staat de pioenroos symbool voor liefde, gelukkig leven en gezondheid. En wat dacht je van een orchidee in je haar of op je revers? En: ook rebelse, prikkelige bloemen in koele tinten mogen tegenwoordig!

Seizoensbruiloft

Speciaal voor elk seizoen stelden wij een boeket samen waarin de mooiste bloemen uit die periode samenkomen. Trouw jij in de zomer? Geef je zomerbruiloft of zomerbruidsboeket dan aanzien met de statige calla. Of misschien geef jij wel het jawoord in de herfst, dan is de dahlia graag aanwezig als getuige. Speciaal voor de nazomerbruiden is er een herfstbruiloft, waar natuurlijk een mooi boeket bij hoort dat helemaal in harmonie is met het seizoen. De bruiden die liever in de winter trouwen kunnen zich laten inspireren door ons winterse trouwboeket, waarin de witte alstroemeria en eucalyptus een schitterende combinatie vormen. En voor de help-ik-kan-niet-wachten bruiden onder ons hebben we ook alvast wat ideeën verzameld voor een magnifieke lentebruiloft. Uiteraard inclusief sprankelend lentebruidsboeket

Vogue Wedding Special

Vogue Nederland maakte voor Mooiwatbloemendoen.nl een prachtige editorial in hun Vogue Royal Wedding Special. We zagen de allermooiste backdrop met (pioen)rozen, een DAF Daffodil als bloemenvaas, de bloemenkroon der bloemenkronen en een rozenprieel als centrepiece. Als je nog geen plannen had om te trouwen, dan begint het nu toch vast en zeker wel te kriebelen?

Meer inspiratie

Op zoek naar nog meer originele ideeën of romantische inspiratie voor jouw droombruiloft? Neem dan een kijkje op ons Pinterest board over trouwen.