KERST

Bont versierd, goed gevierd

Het is weer tijd voor de most wonderful time of the year! Bont versierd is goed gevierd, en daarom mogen bloemen natuurlijk niet ontbreken. Lees verder en ontdek de mooiste kerstboeketten, prachtige florale tafeldecoratie, de leukste kerst-DIY's (ook voor de kids!) en de lekkerste recepten met eetbare bloemen. We wensen jou en je allerliefsten een Merry Christmas!

Kerst Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

kerstdecoratie op tafel

De eettafel kleden we - net als onszelf - aan tot in de puntjes (of steeltjes!). In het midden van de tafel mag een eyecatching kerstkrans of een groots kerststuk met typische kerstbloemen en -takken natuurlijk niet ontbreken. En op de borden? Daar vind je een glazen kerstbal gevuld met bloemen en een sprookjesachtige servetring. De(champagne)glazen zijn voorzien van een prachtige mini-kerstkrans. En ten slotte zijn deze glazen met onderwaterbloemen je drijfkaars voor extra romantiek. 

kerstrecepten met eetbare bloemen

Bij de koffie of als zoet dessert mogen klassieke kerstgerechten met eetbare bloemen natuurlijk niet ontbreken. Wat dacht je van een oer-Hollandse wortelnotentaart met speculaashuisjes en rozenblaadjes, een cakerol met chocolade en rozencrème, een heerlijke kerststol met jasmijn en bloemenboter of bakewell taartjes met sinaasappelbloesem? Succes gegarandeerd bij jong en oud! 

Kerst Mooiwatbloemendoen.nl

kerstdecoratie in de woonkamer

We maken er een floraal spektakel van in de woonkamer! Het kost even wat tijd en moeite, maar het resultaat mag er zijn. Op het dressoir straalt een uitbundig boeket met warme tinten en de adembenemende guirlande prijkt boven de schouw. En de kerstboom? Die wordt vergezeld door een hangende bloemenboom.

kids-DIY's tijdens de kerstvakantie

Aan de kids is ook gedacht, want zij krijgen een eigen kindertafel waar zij de regels bepalen. Ga samen aan de slag met een kerststukje met typische kerstbloemen, maak een kleurrijk bloemenvaasje (ook leuk als kerstcadeau voor een geliefde!), of steek de handen uit de mouwen voor een prachtige diadeem met bloemen als kroon op ieders kerstoutfit. 

kerstcadeaus inpakken met bloemen

Om het geefmoment extra speciaal te maken hebben we een toffe DIY bedacht: kerstcadeaus inpakken met de allermooiste bloemen. Is niet iedereen van de partij? Verstuur dan een warme kerstgroet met een mooie bloem en zegel. Zo wordt ieder geefmoment, groot of klein, een moment om nooit te vergeten.

meer kerstinspiratie?

Laat je onderdompelen in een wereld van bloemen, lekkernijen, gezelligheid en vooral heel veel kerst! Volg ons op Instagram en Pinterest voor nog veel meer bloemeninspiratie.