KERST

Bont versierd, goed gevierd

Het is weer tijd voor de most wonderful time of the year! Kerstmis mag dit jaar gewoon weer kerst zijn. Maar dan wel met héél veel bloemen, want bont versierd is goed gevierd! Trek dus je mooiste pailletten uit je kast, ook de hakken mogen van stal, haal je wedding china onder het laag stof vandaan en reserveer de volledige bloemenvoorraad bij je favo bloemist. Maar eerst de handen uit de mouwen voor de meest prachtige en heerlijke DIY’s en (boeket)recepten die we voor jou in petto hebben. We wensen jou en je allerliefsten een Merry Christmas!

Kerst Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

VERSIER HET HUIS

We maken er een spektakel van dit jaar! Het kost even wat tijd en effort, maar het resultaat zal er naar zijn. We verruilen de kerstboom in voor een hangende bloemenboom. Op het dressoir staat een prachtig boeketrecept met warme tinten en de adembenemende guirlande prijkt boven de schouw. Laat je huis ook naar kerst ruiken met deze fijne kamerspray. De kerstkrans hangt als bont exemplaar aan de deur óf vind je op tafel als bijzonder centerpiece. En nu we daar toch aangekomen zijn..

VERSIER DE TAFEL

De tafel kleden we - net als onszelf - aan tot in de puntjes (of steeltjes!). Naast de kerstkrans en het prachtige boeket in de woonkamer staat de tafel rijkelijk gevuld met bloemen. In het midden een centerpiece extravaganza! Op je bord vind je een servetring met frêle bloemen. Ook vind je er een kerstbal gevuld met bloemen en een naamkaartje. Is dit jouw zitplek vanavond? Je champagne coupe wordt omringd met een mini kerstkrans en naast het glas dobbert een drijfkaars in een bad vol onderwaterbloemen. Wow!

Kerst Mooiwatbloemendoen.nl

VERSIEREN MET DE KIDS

Aan de kids is ook gedacht, want zij krijgen een eigen kiddy table waar zij de regels bepalen en verder kunnen aan hun feesthoekje of kunnen genieten van de centerpiece extravaganza size small. De bloemendiadeem maakt de outfit van de allerjongsten helemaal af. Aan tafel!

VERSIER DE GERECHTEN

Het menu van vandaag? Heerlijk lang tafelen met traditionele, Europese zoetigheden in een modern jasje. Een bloemenjasje zou je kunnen zeggen. Denk aan oer-Hollandse wortelnotentaart met Amsterdamse huisjes, een bûche de Noëlle met rozencrème, een heerlijke kerststol met jasmijn en bloemenboter en bakewell taartjes met sinaasappelbloesem om de boel mee af te toppen.

VERSIER DE CADEAUS

Kerstversnaperingen over? Naar de bloemenboom voor de presentjes! Om het geefmoment extra speciaal te maken hebben we een toffe DIY bedacht: kerstcadeaus inpakken met de allermooiste bloemen. Is niet iedereen van de partij? Verstuur dan een warme kerstgroet met een mooie bloem en zegel als finishing touch.  Zo wordt ieder geefmoment, groot of klein, een moment om nooit te vergeten.

LAAT JE INSPIREREN

Laat je onderdompelen in een wereld van bloemen, lekkernijen, gezelligheid en vooral heel veel kerst! Krijg je er geen genoeg van? Volg ons op Instagram en Pinterest voor nog veel meer bloemeninspiratie.