Astilbe

Dromerige pluim op grote hoogte

Een lange steel, resulterend in een opvallende pluim: de Astilbe is geen onopvallend type. Gebruik de bloem om je boeket een flinke boost te geven, of zet Astilbe solo in een hoge, smalle vaas. 

Kleuren en vormen

De opvallende pluimen van de Astilbe zijn wit, geel, zacht roze lila, felroze, rood of paars. De kleur is afhankelijk van de soort en daar zijn er heel veel van. Het groene blad is bij veel Astilbes ingesneden of gezaagd en dus ook heel fotogeniek. De bloem is opvallend lang en kan wel 90 centimeter halen. Astilbe doet het trouwens ook goed als droogbloem, dus je kunt prima een langetermijnrelatie met haar aan gaan.

Symboliek 

De pluimige bloem heeft geen aparte uitgesproken symboliek, maar de plant waar de bloem vanaf komt wel. De zachte pluimen staan voor 'ik wacht op je', wat de bloem een heel dramatisch doch romantisch karakter geeft.

Herkomst

Ooit groeide de Astilbe alleen in Azië en Noord-Amerika, totdat een wereldreiziger haar eind 18de eeuw meenam naar Europa. We hebben het aan de Duitse kweker George Arends te danken dat we de bloem ook nu nog tegenkomen in de bloemenzaak.