DIY: bloemenkrans à la Yoko Negi

Zo maak je deze droogbloem decoratie

Bloemenkransen tuttig en ouderwets? Dacht het niet. De Japanse bloemstylist Yoko Negi laat zien hoe je met droogbloemen prachtige kunstwerkjes maakt voor aan de muur, het raam of de deur. “Oooohs” en “aaaahs” verzekerd! 

DIY: bloemenkrans á la Yoko Negi

DIT HEB JE NODIG

- Krans van stro (of van metaal of riet)
- Draad of touw
- Verschillende soorten gipskruid
- Limonium
- Ruscus (Muizendoorn)
- Verschillende soorten grassen
- Lint

ZO MAAK JE HET

Stap 1

Maak een selectie van de soorten gipskruid, limonium, grassen en ruscus die je wilt gebruiken. Je kunt deze gedroogd bij een bloemist kopen of zelf drogen. Kies je voor het laatste? Lees dan hier hoe je te werk gaat.

Stap 2

Maak een compositie van bloemen, grassen en ruscus op de krans: knip ze korter en leg ze neer op de krans, op een manier die jij mooi vindt. Dat werkt een beetje zoals het maken van een foto of schilderij: verschillende texturen en kleuren vormen samen een groter geheel. 

Stap 3

Tevreden? Zet dan alles vast. Dat doe je door, verdeeld over de krans, draad of touw om de bloemen en de krans te wikkelen. 

Stap 4

Zit alles goed vast? Zoek een mooi plekje om je krans te laten shinen en hang de krans op aan het lint.  

Meer inspiratie

We zijn benieuwd naar jouw bloemenkrans! Deel jouw kunstwerk met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. Meer droogbloemcreaties zien? Bekijk dan eens dit prachtige herfstboeket, of laat je inspireren door ons droogbloem dossier