DIY: BLOEMENKRANS À LA YOKO NEGI

Zo maak je deze droogbloem decoratie

Bloemenkransen tuttig en ouderwets? Dacht het niet. De Japanse bloemstylist Yoko Negi laat zien hoe je met droogbloemen prachtige kunstwerkjes maakt voor aan de muur, het raam of de deur. “Oooohs” en “aaaahs” verzekerd!

DIY: bloemenkrans á la Yoko Negi

DIT HEB JE NODIG

- Krans van stro (of van metaal of riet)
- Draad of touw
- Verschillende soorten gipskruid
- Limonium
- Ruscus (Muizendoorn)
- Verschillende soorten grassen
- Lint

ZO MAAK JE HET

Maak een selectie van de soorten gipskruid, limonium, grassen en ruscus die je wilt gebruiken. Je kunt deze gedroogd bij een bloemist kopen of zelf drogen. Kies je voor het laatste, dan lees je hier hoe je te werk gaat.

Maak een compositie van bloemen, grassen en ruscus op de krans: knip ze korter en leg ze neer op de krans, op een manier die jij mooi vindt. Dat werkt een beetje zoals het maken van een foto of schilderij: verschillende texturen en kleuren vormen een groter geheel. Tevreden? Zet alles vast door, verdeeld over de krans, draad of touw om de bloemen en de krans te wikkelen. Zit alles goed vast, hang de krans dan op aan het lint.

Bekijk Yoko’s Instagram feed voor meer prachtige droogbloem creaties. Trots op jouw eigen creatie? Laat het ons op Instagram zien met hashtag #mooiwatbloemendoen en wie weet zie je jouw creatie voorbij komen in onze story. Bekijk ons droogbloem dossier voor nog meer droogbloem inspiratie en mooie DIY’s.