DIY: upcycle je eigen vaas

En laat de amaryllis shinen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Een lege (wijn)fles waar je niks mee doet, een grote pot die al maanden in de weg staat of die oude vaas die al jaren in de kast staat te verstoffen... Klaar voor de glasbak? Welnee! Geef oude items een nieuw leven en upcycle ze als bloemenvaas. Wedden dat jouw interieur én humeur opknappen van deze mini-metamorfose?

amaryllis in vaas | mooiwabloemendoen.nl

Het leuke aan deze DIY is dat je er weinig voor nodig hebt en dat het een simpele manier is om jouw interieur een milieuvriendelijke upgrade te geven. Je kunt het nooit fout doen, want spullen een nieuw (en beter) leven geven is altijd een goed initiatief! En wat de inhoud van de vaas betreft? Houd het rustig en eenvoudig. Kies bijvoorbeeld voor een enkele steel van de amaryllis. Deze statige schoonheid symboliseert trots is geeft als fonkelende bloem warmte op koude winterdagen. 

Dit heb je nodig 

  • Een lege fles, grote pot, oude vaas of ander item dat je kunt omtoveren tot een vaas
  • Amaryllis, of een andere bloem/bloemen

Zo maak je het
Stap 1

Zoek een oud item (of meerdere items) bij elkaar die kunnen fungeren als vaas.  

Stap 2

Vul de vazen met water en steek er een steel of meerdere bloemen in. Wij gebruikten de amaryllis omdat ze niet te missen is in de Trend Collectie van dit seizoen, en omdat ze vanwege haar lange steel prachtig is als soliste. Bovendien is de vaas die we voor deze DIY gebruikten ideaal voor een relatief zware bloem als de amaryllis.

Heb jij oude spullen ook nieuw leven ingeblazen? Deel jouw metamorfose met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatbloemendoen en #balancedbiotope. Is je creatieve bui na deze DIY nog niet over? Maak dan zelf eens een heerlijk geurend herfstparfum of creëer een groene indoor border