7 Typische winterbloemen

Dit zijn onze winterse favorieten

Ieder seizoen brengt zijn eigen bloemen met zich mee. Ook in de winter valt er genoeg bloemenpracht te ontdekken. Ken je deze vrolijke seizoensfavorieten al?

AMARYLLIS

De amaryllis brengt als fonkelende bloem warmte in koude dagen. Je kunt er zelfs de ster van de feestdagen van maken. Maar ook in het prille voorjaar doet ze 't goed. Mag deze langstelige en statige schoonheid ook stralen in jouw huis?

 


ANEMOON

Deze stijlvolle en nonchalante bloem weet niet van ophouden. In de vaas groeit ze gewoon door! En gelukkig maar, want je hebt nooit genoeg verwachting, overgave, volharding en toewijding. Dat is waar deze bloem voor staat.

 


Typische winterbloem sering

SERING

In de winter - en een stukje lente - geniet je van de verleidelijke geur en het bloeispektakel van de sering. Kies voor wit, roze, violet, donkerblauw of blauwpaars. Deze laatste variant wordt ook gebruikt om parfum mee te maken. Een zachte geur vol ontspanning en romantiek!

 


LISIANTHUS

In het Wilde Westen liggen de roots van een mooie bloem met een nog mooiere naam: de lisianthus. Haar sympathieke symboliek - zij is onder andere het symbool van dankbaarheid - maakt haar een perfect cadeau. Of houd je deze schoonheid liever zelf?

 


CYMBIDIUM

Een ranke steel met daaraan een bloemenpracht waar je u tegen zegt: dat is de Cymbidium. Je kunt kiezen uit bloementoortsen met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen. Er zit dus altijd een exemplaar voor jou bij. Ook fijn: sommige soorten hebben een heerlijk zoete geur.

 


7 fleurs pour égayer votre hiver _Lajoiedesfleurs.fr

MIMOSA

Een enkele vaas met een wuivende wolk aan mimosa. Veel meer heb je niet nodig om een bloemenstatement in huis te maken. Vooral op grijze winterdagen zijn de varianten met felgele bloemen welkome zonnetjes in huis.

 


TULP

Gaf je in de zestiende eeuw een tulp weg, dan gaf je diegene rijkdom. In die tijd was de bloem mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam. Inmiddels kost een leuke bos nog maar een paar euro, maar de gelukswaarde is alleen maar gestegen.  

 


GENIETEN MAAR

Klaar om winterse bloemenpracht in huis te halen? Kies je favoriete bloemen uit, breng een bezoek aan je lokale bloemist en... geniet!