Afrikaanse vlag

Exotisch en rood

Of je deze bloem nu Afrikaanse vlag, cobralelie of Chasmanthe Floribunda Saturnus noemt: je haalt er een pracht van een Zuid-Afrikaanse bloem mee in huis.

Afrikaanse vlag Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Kleuren en vormen

Trossen van tien tot twaalf buisvormige, oranjerode bloemen, daaraan herken je de Afrikaanse vlag. De bloemen groeien verticaal aan weerszijden van de bloemstengel, aan de onderkant van de steel vind je zwaardvormige bladeren. Afrikaanse vlag heeft wel wat weg van Crocosmia, maar de bloemen van Afrikaanse vlag zijn te herkennen aan de buisvorm, terwijl Crocosmia uitwaaierende bloemblaadjes heeft.

Symboliek

De geslachtsnaam is afgeleid van de Griekse woorden voor gapend en bloem. Maar dat betekent niet dat je vermoeid raakt als je Afrikaanse vlag in de vaas zet, integendeel. Deze vurige bloemen geven volop energie en kracht. Ideaal voor een boeket met een beetje power!

Herkomst

Afrikaanse Vlag komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. De bloemen groeien daar in het wild, uit een bol. Je komt de Afrikaanse vlag tegen in bosranden van de Westkaap tot Transkei, maar inmiddels wordt de bloem ook al heel lang in Europa geweekt. Wist je dat Afrikaanse vlag uit de Iridaceae-familie komt? Net als de Iris en de bovengenoemde Crocosmia.