Blauwe distel

Voor blije bijen en bijzondere boeketten

Blauwe distel wordt ook wel kruisdistel genoemd. Je kunt de bloem herkennen aan haar stoere, weelderige blad en zachte, blauwpaarse bloemhoofd. Of volg het spoor van bijen en vlinders, want die zijn dol op deze distel! 

blauwe distel | mooiwatbloemendoen

Kleuren en vormen

De blauwe distel is met haar stoere én zachte karakter een opvallende bloeier. Er bestaan verschillende soorten blauwe distels. Zoals de naam doet vermoeden worden alle soorten gekenmerkt door blauwe tot blauwpaarse bloemkernen. De steel van de blauwe distel kan zo’n 40-70cm hoog worden. De bloem is gemakkelijk te combineren met andere snijbloemen en maakt van ieder boeket een weelderig feestje! 

Herkomst

Blauwe distel behoort tot de schermbloemenfamilie, ook wel Apiaceae. De bloem komt voor in alle gebieden met een gematigd klimaat, maar de grootste diversiteit aan soorten tref je aan in Mexico, Brazilië en Argentinië. 

Symboliek

Je zou kunnen zeggen dat de distel het leven symboliseert. De combinatie van de zachte bloemkern en de stekelige bladeren laat zien dat het leven zowel vrolijke als verdrietige perioden kent. Van oudsher wordt de distel geroemd om de geneeskrachtige werking bij onder andere huidaandoeningen, hoesten en infecties.