Limonium

Vintage leven met de Limonium

Misschien zegt de naam je niets, maar herken je Limonium wel als dé droogbloem uit de jaren 80. Anno nu is deze zomerbloem helemaal terug en past ze perfect bij een vintage way of life. 

Kleuren en vormen

De zomerse Limonium vind je in het wit, blauw en soms in gele, lila, paarse, roze en tweekleurige soorten. De bloemblaadjes lijken wel een beetje van papier. Je hebt ook mooie vertakkende soorten met bijna mistig aandoende takken, vol kleine bloemetjes in grijs, blauw of lilatinten.

Symboliek

Helaas is er maar weinig bekend over de symboliek van de Limonium als bloem. Wel gaan er verschillende verhalen de ronde over haar bladeren: die zouden een geneeskrachtige werking hebben en stromend bloed stelpen. De bloembladeren zijn er meer voor de lieve uitstraling. Voor ons is ze daarom een dankbare vriendin: sterk, behulpzaam en lief.

Herkomst

Limonium kom je in het wild tegen in het Middellandse Zeegebied. De naam Limonium komt van Leimon (Grieks) en betekent weide. De plant groeit vooral bij de zee, in een zilte weide dus eigenlijk. De bloem staat ook bekend onder de naam Statice of lamsoor.