Leeuwenbek

Weelderige smaakmaker zonder hoogtevrees

Ondanks haar enigszins gevaarlijke naam, is de leeuwenbek (Antirrhinum) eigenlijk een heel zachtaardig type. Met haar lange steel, weelderige bloemen en zachte kleuren voegt ze een snufje razzle dazzle toe aan jouw veldboeket.

Leeuwenbek | mooiwatbloemendoen

Kleuren en Vormen

‘Laat zien wat je in huis hebt’. Die uitspraak is de leeuwenbek echt op het lijf geschreven. Ze is lang en bloeit uitbundig met trossen bloemen in het wit, geel, oranje, rood, lila en wel ontelbare tinten roze. Haar naam kreeg ze ooit vanwege de vorm van de bloemblaadjes: kijk je in de bloem, dan zou je de snuit van een leeuw kunnen ontwaren. 

Symboliek

Veel bloemen hebben een symbolische betekenis, wat het extra leuk maakt om ze te geven. Voor leeuwenbek is dat geheimen bewaren. Deze bloem is dan ook het ultieme cadeau voor die ene persoon met wie je je diepste geheimen kunt delen, en die ze daarna heel discreet in de kluis stopt.

Herkomst

De leeuwenbek komt oorspronkelijk uit Zuidwest Europa, waar de bloem goede sier maakte in de weegbreefamilie. Inmiddels vind je leeuwenbek in het voorjaar en vroege zomer bij jouw bloemist.