Lente: vier het seizoen met lentebloemen!

Geniet van kleine dingen met een groots effect

Dit seizoen genieten we van kleine dingen met een groots effect. Zoiets simpels als een fijne bloemengeur of een fris lenteboeket. Lees snel verder, vier de lente en ga aan de slag met de leukste DIY's en mooiste boeketten met typische lentebloemen! 

lentebloemen viburnum lathyrus | mooiwatbloemendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

diy's en decoratie met lentebloemen

Vrolijke lentekriebels creëer je met onze DIY's! Zorg het hele seizoen voor een steengoed humeur en ga aan de slag met Happy Stones, die je natuurlijk decoreert met lentebloemen. Of voeg een extra vleugje romantiek toe aan de lente, met zelfgemaakte kaarsen met waxflower.

Ook een goed idee: omarm je zwakke plekken en geef (emotionele) scherven een gouden glans. Dat doe je met een Kintsugi bloemenvaas: een (gebroken) vaas die je restaureert met goud- of zilverkleur. De breuken worden daardoor niet verdoezelt, maar juist geaccentueerd. 

happy stones bloemen | mooiwatbloemendoen

frisse lenteboeketten

Voor een fris voorjaarsgevoel in huis kun je natuurlijk een flinke voorjaarsschoonmaak houden. Heb je daar geen zin in, maar verlang je wel naar voorjaarskriebels? Met onze frisse lenteboeketten haal je dat frisse lentegevoel in no-time in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit heerlijk geurende boeket met Lathyrus en Viburnum? Of van dit elegante en eetbare boeket? En voor een luxueus en rustgevend plaatje, kies je voor een van deze drie stijlvolle, witte boeketten

Typische lentebloemen

De lente brengt een nieuwe stroom van bloemen met zich mee. Maar wat zijn eigenlijk typische lentebloemen? Met de klassiekers onder de voorjaarsbloemen zoals tulphyacint en narcis beginnen we de vaaswisseling. Daarna vullen we het huis met waxflower, viburnum, violier en blauwe druif. Je komt dit seizoen nog vazen tekort! En dan is het ook nog de vraag: kies je voor een mono-, match- of mixed-boeket? Met andere woorden: kies je voor één soort bloem (mono-boeket), mix je twee soorten lentebloemen (match-boeket) of kies je voor meer variatie aan lentebloemen (mixed boeket)?

lenteboeket | mooiwatbloemendoen

het is lente: tijd voor tulpen in je vaas

Wie lente zegt, zegt tulpen. Met zoveel verschillende soorten en kleuren verveelt deze Hollandse trots nooit. Daarom schreven we een uitgebreide bloemenwijzer met allerlei nuttige informatie, verzorgingstips en leuke feitjes over de tulp. Ook leuk: we doken in de wereld van de tulpenvazen. En ben je benieuwd hoe tulpen worden gekweekt? Neem dan eens een kijkje in de kas bij tulpenkwekerij Smits Flowers. Ontdek alles over het innovatieve kweekproces, bekijk verzorgingstips van de kwekers en nog veel meer! 

Arjan Smit | Tulpenkwekerij Smit Flowers | tulpen