Pasen: de mooiste decoratie met bloemen

Bloemige DIY's en tips voor vrolijke paasdagen

Het is weer tijd voor Pasen! En daarom inspireren we je graag met ei-cacthing boeketten, verrassende én verrassend simpele paas-DIY's en typische paasdecoratie met bloemen in de hoofdrol. Zo wordt Pasen een vrolijk en onvergetelijk feestje! 

paasboeket paaseieren | mooiwatbloemendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Zet het ultieme paasgevoel op tafel

Waar denk jij aan bij Pasen? Juist! Uitgebreid ontbijten of brunchen aan een gezellig gedekte tafel. Trakteer je tafelgenoten op een perfect gekookt eitje in een eierkransje van droogbloemen en zet dit ei-catching paasboeket (inclusief paaseitjes!) in het midden van de tafel voor het ultieme paasgevoel. En natuurlijk mogen paastakken, inclusief hangers, niet ontbreken. Inspiratie nodig? Deze 5 takken zijn perfect geschikt als paastak. En met onze tips houd je ze zo lang mogelijk mooi in je vaas. 

de mooiste paasdecoratie zelf maken

Pasen vieren we natuurlijk niet alleen aan tafel. Jouw hele huis kan wel wat paasdecoratie gebruiken! Bekijk daarom deze 6 verrassende én verrassend simpele DIY's voor Pasen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bloemversiere eierdoos met kaarsjes? Van schattige bloemvaasjes van eierschalen? En van een typisch paasboeket, inclusief paastakken en paashangers? 

Dit paasboeket in een eiermandje doet het goed op het aanrecht of in de bijkeuken. En uiteraard is Pasen niet compleet zonder feestelijke krans! Deze paaskrans met droogbloemen straalt aan je (voor)deur of aan de muur. En het fijne is: van de krans met droogbloemen geniet je maandenlang.

paaskrans droogbloemen eieren | mooiwatbloemendoen

paasei versieren met bloemen

De leukste speurtocht van het jaar mag deze Pasen natuurlijk niet ontbreken. Maar als die chocolade eieren eenmaal gevonden zijn, kun jij je ei kwijt door het versieren van eieren met bloemblaadjes. Ook leuk: maak een kunstig Fabergé-like-ei en verstop die als trofee voor de eerlijke vinder, of verras een geliefde met dit ultieme pracht-en-praal paasgeschenk. 

diy faberge ei pasen | mooiwatbloemendoen