Ornithogalum

Extra lang genieten

Moeder Natuur had een goede dag toen ze het ontwerp maakte voor de Ornithogalum. Kijk eens naar de creatieve constructie van deze bloem!

Kleuren en vormen 

Ornithogalum heeft een lange bloemstengel met aan het einde een tros witte kleine bloempjes, die een zwart hart omringen. Een bloem vol kleine bloemetjes dus eigenlijk. Die bloemetjes gaan één voor één open en maken daarbij geen haast. Jij hebt er dus extra lang plezier van.

Symboliek 

Veel bloemen hebben een symbolische betekenis, wist je dat? Zo kun je een bloem afstemmen op de gelegenheid of de persoon aan wie je ‘m geeft. De symbolische betekenis van Ornithogalum is zuiverheid. 

Herkomst

De meeste Ornithogalumsoorten komen van nature voor in Zuid-Europa, Zuid-Afrika en Azië. De naam Ornithogalum komt van het Griekse ornis of ornithos (vogel) en galum (melk). Daarom kom je de bloem ook tegen onder de naam vogelmelk. Maar waar die Griekse naam vandaan komt? Wie het weet mag het zeggen. De bloem is onderdeel van de aspergefamilie, maar vogelmelk is niet bedoeld voor consumptie.