Viburnum

Een bloemenbal voor je boeket

Viburnum is een vrolijke bloem die ieder boeket opfleurt - en het hele jaar door verkrijgbaar is. In de prehistorie werd de bloem als wapen ingezet, maar inmiddels heeft Viburnum zich opgewerkt tot springerige bloem met heerlijke lichtzoete geur.

viburnum | mooiwatbloemendoen

Kleuren en vormen

De bloemetjes zijn zachtroze of smetteloos wit. De plant heeft bessen, waar de vogels erg van genieten. De blaadjes zijn frisgroen en ze ruikt heerlijk zoet.  

Symboliek 

Wil je fierheid overbrengen of uitstralen? Ren naar de bloemist voor een flinke bos Viburnum. Dat is waar de bloem voor staat… rechtop natuurlijk. De Latijnse naam komt van ‘viere’, wat vlechten of buigen betekent. Fier en viere hebben alleen niets met elkaar te maken. 

Herkomst 

Viburnums zijn heesters of kleine bomen afkomstig uit Azië, Noord-Amerika, Noord-Afrika en Europa. De tropische variant komt voor in Zuid-Amerika, Indonesië en Nieuw-Guinea. Er zijn zo’n 230 soorten. In de prehistorie deed de Viburnum meer dan alleen je huis opvrolijken: de lange stelen werden gebruikt als pijlschacht. Zo kon de in onze ogen liefelijke Viburnum heel wat schade aanrichten...