DIY: amaryllishanger voor boven de kersttafel

Dé decemberbloem mag ook dit jaar niet ontbreken

Het kerstmenu is af en je outfit uitgezocht. Dan rest er nog één ding: feestelijke aankleding. Met een amaryllishanger voor boven de tafel of aan de muur zet je de toon. En geen zorgen, deze DIY is supersimpel. 

DIY: amaryllishanger voor boven de kersttafel | Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Touw
  • Washitape of bloemistentape
  • Stift
  • Een priem of mesje
  • Schaar
  • De allermooiste amaryllissen

Zo maak je het

Breng een bezoekje aan de bloemist en kies de allermooiste amaryllissen uit. Zullen we voor de gelegenheid een typische kerstkleur kiezen? In dit genre zijn nog genoeg smaakjes. Er zijn amaryllissen in rood, nog donkerder rood, in rood met wit of kleiner van stuk. Afhankelijk van de tafelgrootte kom je met 5-10 bloemen een heel eind.

Leg de amaryllissen naast elkaar en op dezelfde hoogte. Wikkel om iedere steel een stukje tape. De tape zorgt voor extra stevigheid en voegt direct een extra touch toe. Zet met een stift een stipje op de tape, mooi in het midden. Hierna kun je de steel doorboren met een priem of de punt van een mesje.

Rijg het touw door de stelen heen en verspreid de bloemen over het touw. Steekt de ene steel iets hoger uit dan de rest, dan kan je 'm bijknippen. Hang de amaryllissenslinger boven de tafel of aan de muur en voilà. Vergeet de stelen niet met wat water te vullen, daardoor blijven ze veel langer mooi.

Heb je bloemen over, dan kan je die gebruiken om de tafel mee af te maken. Plaats een bloem naast een groepje stompkaarsen of vul een mooie schaal op met amaryllissen. Instant chique!

Meer, meer, méér kerst!

Ben je helemaal in de kerstsferen en krijg je niet genoeg van het gezelligste seizoen van het jaar? Bekijk ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, of ga aan de slag met onze DIY’s. Wat dacht je van een bonte kerstkrans of een kerstboom met droogbloemen? Deel al jouw florale kerstcreaties met ons op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En bekijk het Pinterestboard Kerst voor nog veel meer kerstinspiratie.