Maak een mooi jasje voor je monoboeket

Dubbel verwend met een prachtige prent

Heb je een favoriet kunstwerk? Misschien een schilderij, of beeldhouwwerk of wellicht een muziekstuk. Of iets kunst is, wordt bepaald door de kijker. Als de maker jou ervan weet te overtuigen wat de bedoeling of emotie van het werk is. Hoe bijzonder om met dit principe een boeket cadeau te geven? Een monoboeket in een wel heel speciaal, zelf gekozen of gemaakt jasje van kunst. Aan jou om de bedoeling of emotie over te dragen.

Maak een mooi jasje voor je monoboeket Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Kies je bloem

Voor welk monoboeket ga jij? Wordt het de altijd spannende blauwe distel, de sierlijke amaryllis, de veelzijdige chrysant of toch de prachtige roos? Misschien weet je de lievelingsbloem van de ontvanger, dat maakt het helemaal speciaal. Of gebruik je de symboliek van een bloem om een boodschap over te dragen. Wist je dat bloemen per kleur van symboliek kunnen verschillen? In onze Bloemenwijzer vind je van alle bloemen die je daar tegenkomt ook hun symboliek.

Een leeg doek

Lege, grote vellen papier dienen als canvas voor jouw kunstcreaties om de bloemen uiteindelijk mee in te pakken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga met zwarte stiften in de weer en laat je inspireren door het werk van Art by Lois Schindeler. Of kies een van de grootmeesters van de schilderkunsten: Monet, Mondriaan, Picasso. Zie je het al voor je? Een monoboeket met anjers in een Pollock jasje? Of een bundel lisianthus met een vleugje Van Gogh?

Dubbel plezier

Wanneer jouw prachtige prent een schot in de roos is kan het papier in een lijstje bewaard worden. Kunst aan de muur en kunst in de vaas!

Meer, meer, méér kerst!

Ben je helemaal in de kerstsferen en krijg je niet genoeg van het gezelligste seizoen van het jaar? Bekijk ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, ga aan de slag met onze DIY’s: guirlande of kerstkrans of maak eens een kerstboom met gouden bloemornamenten. Deel al jouw florale kerstcreaties met ons op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En bekijk het Pinterestboard Kerst voor nog veel meer kerstinspiratie.