Cestrum

Een rode regen van mystieke bloembuisjes

Bij het uitdelen van de bijnamen heeft de Cestrum vooraan gestaan: dame van de nacht, nachtjasmijn, Raat ki Rani en rode regen. Ze is een tikkeltje mysterieus, heeft intense kleuren en bijzondere buisjes. Los in een vaasje of verwerkt in een boeket, je kunt er niet omheen. Met de Cestrum maak je een statement! Deze exotische schoonheid is de perfecte aanvulling voor je voorjaarsboeket. Pas wel op met kinderen en huisdieren. Alle delen van deze sprankelende rode regen zijn giftig. 

Cestrum Funnyhowfowersdothat.co.uk

Kleuren en vormen

De Cestrum wordt in Zuid- en Midden-Amerika gezien als onkruid, terwijl wij volop genieten van de schoonheid ervan. Logisch, want aan het einde van de tak zitten mooie bloemtrossen met buisvormige bloemen in donkerroze tot bijna zwart en groen-wit. De betoverende trossen kunnen zo groot worden dat de takken gaan doorhangen. Een overdaad aan pracht! De takken hebben donkergroene bladeren die fluweelachtig aanvoelen. 

Symboliek

Er zijn geen symbolieken of mythes over de rode regen te vinden. Nu lijkt het logisch om dan maar over te stappen op de symboliek van de jasmijn, aangezien een van de bijnamen nachtjasmijn is. Maar helaas, alleen qua naam hebben ze een gelijkenis. Schrijf daarom je geefreden op een kaartje of kijk naar de symboliek van de kleur. Rood betekent bijvoorbeeld liefde, daadkracht, hartstocht, romantiek, verleiding en decadentie. 

Herkomst

Eind 1800 is de Cestrum ontdekt in West-Indië. In het wild kom je ze alleen tegen in Midden- en Zuid-Amerika. En gelukkig vind je ze vast en zeker bij je lokale bloemist.