Serruria

Van Zuid-Afrika naar jouw vaas

Ze geeft weelderigheid aan een bruidsarrangement, maar rockt net zo goed het boeket op jouw keukentafel. Verwelkom Serruria met open armen, ze komt van ver.

Kleuren en vormen 

De Serruria zie je niet snel over het hoofd. Ze heeft grote ivoorkleurige bloemen met puntige bloembladeren en vlammend roze accenten. Midden in de bloem zie je het hart, een donzige creatie omringd door rood/roze spitse bloemblaadjes. De bladeren aan de steel van Serruria zijn smal, stevig en puntig. Deze sterke bloem kom je veel tegen in bruidsboeketten.

Symboliek 

Van deze bloem is geen symbolische betekenis bekend. Je kunt er zelf dus een betekenis aan geven. Dat de bloem lang houdbaar is en een graag geziene bruiloftsgast is, zou kunnen duiden op ‘eeuwigheid’ of iets in die trant.

Herkomst 

In het wild groeit Serrruria als struik in de Zuid-Afrikaanse Franschhoekvallei, in het zuiden van het land. De Zweedse botanist Carl Thunberg ‘ontdekte’ haar voor het eerst in 1773. De bloem is familie van de Protea, wat je kunt zien aan het hart van de Serruria. Haar bijzondere naam dankt de bloem aan de Nederlandse botanist J. Serrurier. Inmiddels is de Serruria in de volksmond ook bekend als Blushing bride.