Stijltrend: Balanced Biotope

Bewuster leven, in balans met de natuur

Onbekommerd consumeren? Dat is niet meer van deze tijd. Klimaatverandering maakt ons ervan bewust dat gedragsverandering noodzakelijk is. Recycling, upcycling en thema’s als duurzaamheid en zero waste worden steeds belangrijker. En leuker! Deze ‘groene emancipatie’ vertaalt zich in de stijltrend van dit seizoen: Balanced Biotope. 

Stijltrend Balanced Biotope focust op een milieubewust leven met veel aandacht voor organische, duurzame producten en natuurlijke materialen en kleuren. Kortom: de trend inspireert je om een natuurlijke omgeving te creëren, waarin je kunt leven in balans met de natuur. Geef liefde aan alles wat groeit en ontvang die liefde terug!

bloemen balanced biotope | mooiwatbloemendoen.nl

Trendingrediënten Balanced Biotope

De stijltrend van dit seizoen vertaalt zich in allerlei duurzame innovaties, het gebruik van biologisch afbreekbare grondstoffen, en het hergebruiken van (niet-)natuurlijke materialen. Verder zien we dit seizoen veel organische vormen en robuuste, industriële objecten. 

Patronen binnen deze trend zijn ruw en vooral gebaseerd op texturen uit de natuur. We omarmen natuurlijke, ruwe materialen zoals steen, hout, bamboe, kurk en textiel. Ook gevlekte patronen, die doen denken aan schimmels en paddenstoelen, komen voor. Wat kleur betreft straalt deze stijltrend ‘natuurlijk’ uit. Denk aan zandkleuren, grijze en geelgroene tinten. Een vleugje industrieel blauw en terracotta geven de stijltrend wat extra diversiteit en lef. 

Balanced Biotope in het interieur

Balanced Biotope inspireert tot het creëren van een optimale balans met de natuur en een andere kijk op groen. Een aantal bloemen in huis halen is niet genoeg. Sterker nog: bloemen (en planten) worden even belangrijk als de rest van het interieur, maar natuurlijk wel op een milieubewuste manier. Denk bijvoorbeeld aan indoor landscapingduurzame (droog)boeketten en zelfgemaakte huisparfums. Ook de presentatie van bloemen is zoals je van deze trend mag verwachten. We zien dit seizoen voornamelijk bloempotten van bio-based materialen en vazen met organische designs.

Balanced Biotope toepassen met bloemen

Je interieur hoeft echt geen hele metamorfose te ondergaan om deze stijltrend toe te passen. Met een paar aanpassingen maak je al een groot verschil! Een (upcyclede) vaas met daarin een amaryllis of boeket met blauwe distels geeft gelijk het Balanced Biotope gevoel. 

Meer lezen (en zien) over Balanced Biotope? Bekijk dan eens ons lookbook! We zijn benieuwd hoe jij deze stijltrend gaat vormgeven. Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #balancedbiotope.