Violier

Geurende bloem speciaal voor moeders

Een violier, ook wel bekend als Matthiola, weet met een enkele steel al indruk op je te maken. Eerst op je neus met haar zoete geur en dan op je netvlies met haar kleurengeweld. Het is niet voor niets dat de Chinezen haar tot eeuwige schoonheid bombardeerden!

KLEUREN EN VORMEN

Violieren bloeien in talrijke kleurschakeringen. Van wit tot geel, roze naar rood en van violet tot lavendel. De bladeren van de violier steken met hun grijze tinten mooi af tegen de intense kleuren van de bloemen. De bloem heeft een kleine bloemtros met kelkvormige, viertallige bloemen.

SYMBOLIEK

De naam violier is afgeleid van een Chinees verbasterde naam die 'Eeuwige schoonheid en liefde' en 'ik hou van je' betekent. Wow, dat is nog eens symboliek om cadeau te doen! In Nederland wordt de violier ook wel Moederdagbloem genoemd. De natuurlijke bloeitijd van deze bloem valt namelijk meestal rond deze feestdag in mei.

HERKOMST

De violier kun je in het wild vinden rondom het Middellandse Zeegebied en de Canarische eilanden. Daar bloeit de geurende schoonheid vanaf het voorjaar.