De beste cadeautips voor Valentijnsdag

Met bloemen in de hoofdrol

Waar maak je jouw crush of geliefde nou écht blij mee op Valentijnsdag? Wij hebben het antwoord: ontdek de liefdestaal van jouw valentijn en stem je cadeau daarop af! Volgens Dr. Gary Chapman bestaan er 5 liefdestalen en heeft vrijwel iedereen een primaire liefdestaal.  

Scoor jij punten met lieve woorden? Wordt het vuurtje van je valentijn aangewakkerd door daden? Lees verder, ontdek de liefdestaal van jouw lover en vind het perfecte cadeau voor Valentijnsdag!  

cadeau idee valentijnsdag | ontbijt valentijn
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

De 5 liefdestalen van Dr. Gary Chapman 

Dr. Gary Chapman introduceerde in 1992 de 5 liefdestalen in zijn boek ‘The Five Love Languages: How to Express Heartfelt Commitment to your mate’. Het idee achter de 5 liefdestalen is dat er grofweg 5 verschillende manieren zijn waarop mensen liefde uiten en ervaren:  

  1. Bevestigende woorden
  2. Het tonen van dienstbaarheid 
  3. Het ontvangen van cadeaus 
  4. Quality time 
  5. Fysieke aanraking 

Het geheim voor een goede relatie 

Volgens Chapman hebben mensen vaak een primaire liefdestaal, maar het is ook mogelijk dat een combinatie van liefdestalen primair is. Door elkaars liefdestaal te begrijpen, respecteren én spreken, voelen partners een diepere emotionele verbinding en kunnen ze een betere relatie opbouwen. 

De 5 beste cadeaus voor Valentijnsdag 

Speciaal voor Valentijnsdag hebben we de 5 liefdestalen gekoppeld aan 5 liefdevolle cadeaus met bloemen in de hoofdrol. Waar wacht je nog op? Ontdek de primaire liefdestaal van jouw valentijn en ga aan de slag. Succes verzekerd!  

Liefdestaal 1: bevestigende woorden 

Mensen met deze liefdestaal voelen zich het meest geliefd door positieve en opbouwende woorden. Complimenten, bemoediging, het uitspreken van waardering en liefde zijn voor hen van groot belang. 

Voelt jouw Valentijn zicht het meest gewaardeerd wanneer jij jouw liefde onder woorden brengt? Verras je geliefde dan met dit valentijnsboeket met persoonlijk liefdesgedicht.  

boeket en gedicht valentijnsdag | cadeau valentijnsdag

Liefdestaal 2: het tonen van dienstbaarheid  

Voor mensen met deze liefdestaal zijn daden krachtiger dan woorden. Ze voelen zich geliefd wanneer hun partner moeite doet om hen te helpen of taken uit te voeren. Het gaat hen vooral om het tonen van toewijding door concrete handelingen. 

Zijn daden voor jouw valentijn belangrijker dan woorden? Dan is dit zelfgemaakte valentijnsontbijt met (eetbare) bloemen het perfecte valentijnscadeau. 

Liefdestaal 3: het ontvangen van cadeaus  

Sommige mensen voelen zich het meest gewaardeerd wanneer ze tastbare symbolen van liefde ontvangen. Het gaat hierbij niet per se om de materiële waarde, maar om het idee dat iemand aan ze denkt en moeite doet om een cadeau uit te zoeken. 

Maak je jouw valentijn vooral blij met iets tastbaars vol romantiek? Geef dan dit ultieme valentijnsboeket vol symboliek cadeau. 

taartjes met eetbare bloemen | tartelettes met roomvulling

Liefdestaal 4: quality time 

Deze liefdestaal draait om onverdeelde aandacht en tijd doorbrengen met je valentijn. Voor mensen met deze liefdestaal is samenzijn en actief naar elkaar luisteren het belangrijkst. Afleiding (door bijvoorbeeld telefoons) moet voor hen minimaal zijn om liefde te voelen. 

Maak je jouw valentijn blij met quality time? Duik samen de keuken in en maak deze overheerlijke tartelettes met eetbare bloemen.  

Liefdestaal 5: fysieke aanraking 

Lichamelijk contact, zoals hand-in-hand lopen, knuffelen, kussen en andere vormen van aanraking, zijn cruciaal voor mensen met deze liefdestaal. Fysieke nabijheid en aanraking zijn voor hen essentieel om zich geliefd te voelen. 

Is fysieke aanraking de primaire liefdestaal van jouw valentijn? Dan is dit romantische bad vol bloemen het perfecte cadeau op 14 februari.  

Meer cadeautips voor Valentijnsdag 

Kun je geen genoeg krijgen van onze florale cadeautips voor Valentijnsdag? Ontdek dan ook eens deze populaire liefdesdrank met rozenblaadjes, Ook handig: bekijk deze 5 praktische tips voor het kiezen van een Valentijnsboeket. Voor nog meer inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook.  

Fijne Valentijnsdag! 

boeket valentijnsdag | romantisch boeket