Herfst

Dit seizoen roept om bloemen

Wanneer de kleuren van frisgroen naar oranjegeel tot aan scharlakenrood kleuren. De wind waait, ritselt en een frisse wind door het huis laat waaien. En onze geest. Is dat niet het ultieme herfstgevoel? Wanneer we de warmte van het net voorbije seizoen binnen aanwakkeren. Wanneer geuren van natte paden nostalgische, fijne herinneringen oproepen. En een glimlach op ons gezicht weten te toveren, ook al betekent het dat het buiten regent. Gouden zonnestralen die naar binnen kruipen en de dagen een gouden randje geven. Eerlijk is eerlijk. De herfst is geen seizoen, het is een gevoel.

Celebrate Seasons - Herfst roept om bloemen

Trek je terug met de herfst en omarm het seizoen. We helpen je een handje en hebben een dossier gemaakt vol bloemige tips waarmee je de herfst voelt, ruikt en proeft. We beginnen met de basis. 

TYPISCHE HERFSTBLOEMEN

Bloemen zijn typisch herfst. Denk aan chrysanten, asters en rozenbottels. Maar kijk eens goed naar Veronica, Hypericum, Crocosmia en Scabiosa. Als dat geen najaarsschoonheden zijn..! Ontdek alle bloemen van dit moment in het artikel: typische herfstbloemen.

FLORALE DOE-HET-ZELF-PROJECTEN

Nu we langzaamaan van buiten naar binnen verkassen is het van belang het thuis wat knusser te maken. Upgrade de bad- en slaapkamervertrekken met bloemen in frêle vaasjes en vul de badkuip vol bloeiers. Het huisaroma krijgt een boost met een zelfgemaakte homespray in de vertrouwde geuren van herfst. Aan een deurlijst hangt een boeket bloemen te drogen om zo het seizoen te conserveren. Krijg je niet genoeg van deze fijne herfstbloemen DIY’s? Geen probleem we hebben er nog zes voor je in petto!

HERFST IN DE VAAS

Ga je dit seizoen voor een weelderig boeket, een bloemschikboeket of ben je rebels en ga je voor een koppig boeket? Wat je voorkeur ook heeft, wij hebben een passend boeketrecept voor je in de aanbieding. Ga zelf aan de slag met de how-to-biedermeier of laat jouw favoriete bloemist een boeket samenstellen.

HERFSTBOARD

Op Pinterest vind je een herfstboard boordevol bloemen. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een herfstboard met bloemen? Laat ons weten waar we ‘m kunnen bewonderen.

 

TIP ONS!

Heb jij nog een te gekke bloementip voor de herfst? We zouden het leuk vinden als je 'm mailt naar redactie@mooiwatbloemendoen.nl. Of je kunt natuurlijk ook een berichtje achterlaten op onze Facebookpagina of op Instagram.