Herfst

Dit seizoen roept om bloemen

De natuur kleurt van frisgroen naar oranjegeel tot rood. De wind waait, ritselt en laat een frisse wind door het huis waaien. En door ons hoofd. We wakkeren de warmte van het zomerseizoen binnen aan. Gouden zonnestralen kruipen naar binnen en geven de dagen een gouden randje. Eerlijk is eerlijk: de herfst is geen seizoen, het is een gevoel!

herfstboeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Omarm de herfst! We helpen je een handje en hebben een dossier gemaakt vol bloemige tips waarmee je de herfst voelt, ruikt en proeft. Van prachtige herfstboeketten voor in je vaas, tot herfst-DIY's en de mooiste decoratie met pompoenen. Laat je inspireren! 

HERFST IN DE VAAS

Het seizoen is pas echt compleet met een mooi boeket vol typische herfstbloemen op de keukentafel. Haal de warmte in huis met het oogstboeket, met een typisch herfstboeket, of maak een statement met een groots droogboeket. Last van herfst blues? Met het mood booster boeket tover je een glimlach op ieders gezicht. Maar dat zijn nog lang niet alle boeketrecepten die we voor je in petto hebben! Zoveel kleuren in de herfst, zoveel frisse opties voor in de vaas. En met deze tips om je bloemen te drogen houd je het herfstgevoel zo lang mogelijk vast. 

Boeketrecept: mood booster herfstboeket | Mooiwatbloemendoen.nl

FLORALE herfst-DIY's

Nu we langzaamaan van buiten naar binnen verkassen is het van belang het thuis wat knusser te maken. Bijvoorbeeld door een herfstkrans met verse én droogbloemen te maken voor aan de deur, of door de bad- en slaapkamer een upgrade te geven met bloemen. Met een zelfgemaakte homespray haal je die heerlijke herfstgeur in huis en aan een deurlijst hang je natuurlijk een boeket bloemen te drogen om het seizoensgevoel zo lang mogelijk vast te houden. Voor een extra knus herfstgevoel creëer je een herfstaltaar met je favoriete herfstbloemen en andere herfst-items. Ook op je eettafel mag de herfst natuurlijk niet ontbreken. 

tijd voor een Chrysanten high tea

De koudere maanden van het jaar vragen om een warm samenzijn met geliefden. Verras je vrienden of familie eens met een herfst high tea en geef eetbare chrysanten de hoofdrol! Ontdek onze recepten voor een onvergetelijke herfst high tea voor gouden fijnproevers. Serveer een chrysantenthee vol zwoele aroma's, een verwarmende chrysanten-bouillon en een overheerlijke chrysanten-cheesecakeMmmmh! 

decoratie met pompoenen

Pompoenen zijn onlosmakelijk met de herfst verbonden! Laat je daarom inspireren door de mooiste florale decoraties met pompoenen, die je gemakkelijk zelf maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze stijlvolle bloempompoenen of van prachtige pompoenvazen? Ook leuk: beschilder je pompoen en maak er een herfstig kunstwerk van. Deze pompoen-DIY's zijn natuurlijk ook leuk voor Halloween! 

DIY: Bloem-pompoenen | mooiwatbloemendoen.nl

trouwboeket met herfstbloemen

Van plan om in het huwelijksbootje te stappen deze herfst? Of lijkt een herfstbruiloft je wel wat? Laat je dan eens inspireren door dit prachtige, warme bruidsboeket met droogbloemen, of zeg 'ja' tegen dit one-of-a-kind bruidsboeket met de prachtige chrysant in de hoofdrol. 

meer (herfst)inspiratie

Op Pinterest vind je een herfstboard boordevol bloemen. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een herfstboard met bloemen? Laat ons weten waar we ‘m kunnen bewonderen. En voor je dagelijkse dosis bloemeninspiratie volg je ons natuurlijk ook op Instagram en Facebook