Herfst

Dit seizoen roept om bloemen

De natuur kleurt van frisgroen naar oranjegeel tot rood. De wind waait, ritselt en laat een frisse wind door het huis waaien. En door ons hoofd. Eerlijk is eerlijk: de herfst is geen seizoen, het is een gevoel! En om dit gevoel kracht bij te zetten, ontdek je in dit dossier de mooiste florale herfstdecoratie, prachtige herfstboeketten, herfstige DIY's en heerlijke herfstrecepten. 

herfstboeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

de mooiste herfstboeketten

Het seizoen is pas echt compleet met typische herfstbloemen in huis. Creëer een warme sfeer met het oogstboeket, ga voor een oogverblindend herfstboeket vol typische herfstbloemen, of maak een statement met een groots droogboeket. Last van herfst blues? Met het mood booster boeket tover je een glimlach op ieders gezicht. En wil je maximaal van je herfstbloemen genieten? Laat ze dan drogen voor maandenlang plezier. Ook leuk: ontdek 3 originele manieren om je herfstige (droog)boeket te schikken.  

herfstboeket herfstbloemen chrysant roos hypericum

herfstdecoratie en DIY's

Nu we langzaamaan van buiten naar binnen verkassen, maken we het thuis graag wat knusser. Bijvoorbeeld door een herfstkrans met verse én droogbloemen te maken voor aan de deur. Voor een extra knus herfstgevoel creëer je een herfstaltaar met je favoriete herfstbloemen en andere herfst-items. Ook op je eettafel mag de herfst natuurlijk niet ontbreken. 

organiseer een florale high tea

De koudere maanden van het jaar vragen om een warm samenzijn met geliefden. Verras je vrienden of familie eens met een high tea en geef eetbare chrysanten de hoofdrol! Ontdek onze recepten voor een onvergetelijke herfst high tea voor gouden fijnproevers. Wat dacht je van een chrysantenthee vol zwoele aroma's, een verwarmende chrysanten-bouillon en een overheerlijke chrysanten-cheesecakeMmmmh! 

herfstdecoratie met pompoenen

Pompoenen zijn onlosmakelijk met de herfst verbonden. Laat je daarom inspireren door de mooiste florale decoraties met pompoenen, die je gemakkelijk zelf maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze stijlvolle bloem-pompoenen of van prachtige pompoenvazen? Ook leuk: beschilder je pompoen en maak er een herfstig kunstwerk van. Deze pompoen-DIY's zijn natuurlijk ook leuk voor Halloween. 

DIY: Bloem-pompoenen | mooiwatbloemendoen.nl

trouwboeket met herfstbloemen

Van plan om in het huwelijksbootje te stappen deze herfst? Of lijkt een herfstbruiloft je wel wat? Laat je dan eens inspireren door dit prachtige, warme bruidsboeket met droogbloemen, of zeg 'ja' tegen dit one-of-a-kind bruidsboeket met de prachtige chrysant in de hoofdrol. 

meer (herfst)inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van onze boeketten, tips en DIY's? Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor je dagelijkse dosis florale inspiratie.