Solidago

Als de zon schijnt, schijnt deze prachtbloem terug

Wil je knalgele, bruisende energie in je lenteboeket, kies dan voor de Solidago (guldenroede). Ze voegt direct flink wat volume toe aan je bos. Eigenlijk kun je haar het hele jaar in je boeket verwerken, want tijdens de donkere dagen heb je toch zeker ook een bloeiend zonnetje nodig? Kies voor goudgeel, honinggeel, kanariegeel, okergeel, citroengeel... de kleuren zijn zo mooi dat de Solidago van oudsher wordt gebruikt om warme goudgele tinten toe te voegen aan wol. 

Kleuren en vormen

Bij de Solidago gaat het dus om goudgeel genieten. Het lijkt of ze zomerse ontspanning over je heen wappert in verschillende tinten. De bloemenpluimen eindigen in een punt die wijst naar de mooie dingen in het leven. Ook bijen zijn er verzot op. Logisch!

Symboliek 

De Solidago heeft zoveel betekenissen dat je zelf kunt kiezen wat het beste bij je past. Of wat bij de gelegenheid past natuurlijk. Ga voor mentale oprechtheid, geld, succes of geluk. Niet voor niets heeft ze de bijnaam ‘gouden staf’. Ze geeft ook steun in een moeilijke tijd. Maar er is meer moois. Plaats het fleurige geel in een vaasje bij de voordeur voor geluk en geef een flinke vrolijke bos aan iemand die aanmoediging en groei kan gebruiken. Zie je een Solidago in de natuur stralen? Begin dan als een razende met graven. Volgens een legende ligt daar een schat begraven!

Herkomst 

Wij genieten al sinds 1645 van deze van oorsprong Noord-Amerikaanse bloem. Dit in tegenstelling tot de Chinezen en Japanners, die de daar verwilderde plant als plaag zien.

De opvallende gele pluimen worden al sinds de oudheid door de Noord-Amerikaanse Indianen gebruikt om de heilzame werking. Solidago komt dan ook van stevig (solidus) en maken (ago).