Cosmos

Juweel-achtige bloemen die schitteren in iedere vaas

Als je op zoek bent naar een vrolijke, juweel-achtige bloem met fantastisch felgekleurde bloemblaadjes, dan is Cosmos dé bloem voor jou. Deze eenjarige plant straalt als snijbloem in iedere vaas. 

cosmos | cosmea | mooiwatbloemendoen

kleuren en vormen

Er bestaan 14 verschillende soorten Cosmos. De bloemblaadjes van deze bloem variëren in vorm en kleur. De kleuren van deze vrolijke bloeier zijn overwegend rood, roze en wit, maar de bloemblaadjes kunnen ook fluweelachtig purper of zelfs bijna zwart zijn. Kenmerkend voor alle variëteiten van deze bloem is het hart van gele buisbloemen. Cosmos bloeit tussen april en september en is daarom een uitstekende keuze in een zomers boeket. 

symboliek

Het woord Cosmos is afgeleid van het Griekse woord voor juweel. Met haar levendige kleuren is 'juweel' precies wat deze bloem oproept. Van oudsher wordt de bloem ook gebruikt als symbool van orde en harmonie, vanwege de keurige, harmonieuze bloemblaadjes.

herkomst

Cosmos komt oorspronkelijk uit Amerika en maakt deel uit van de Asteraceae-familie, waartoe ook bloemen als madeliefjes en zonnebloemen behoren. Het is een subtropische plant die in het wild voorkomt, maar ook geliefd is als snijbloem in een vaas.