DIY: een bonte kerstkrans

Met dé bloemen van de feestdagen

Sommige dingen schreeuwen nou eenmaal kerst. Adventskaarsen, foute kersttruien, rode kerstsokken aan de open haard en prachtige kerstkransen met typische kerstbloemen. Dit jaar maken we een kerstkrans met amaryllis en roos in de hoofdrol. In een cosy kleurenpalet voor een instant kerstgevoel. Voor aan de deur, in de woonkamer of een ander favoriet plekje.

DIY: een kerstkrans Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Rozen 
  • Amaryllis 
  • Een decoratie-ring (van ijzer of hout) en bloemistentape of een krans van stro met garen
  • Bloemen die mooi indrogen, dan blijft je krans langer mooi. Of kies voor bloemen die puur voor het moment prachtig zijn; dan je ga voor de show en accepteer je dat je krans maar een paar dagen mooi blijft.
  • Optioneel: bloemenbuisjes (om je verse bloemen zo lang mogelijk vers te houden)
  • Een (snoei)schaar

Zo maak je het

Stap 1 Koop een decoratie-ring (van ijzer of hout) of een krans van stro, die goed past bij de verhouding van je deur.

Stap 2 Selecteer bloemen die mooi indrogen, dan blijft je krans langer mooi. Wij kozen voor roos en amaryllis. Als je kiest voor bloemen die puur voor het moment heel prachtig zijn, dan je ga voor de show en accepteer je dat ze maar een paar dagen mooi blijven. 

Stap 3 Maak de compositie op de krans: knip de bloemen korter en leg de bloemen neer op de ring of krans van stro, op een manier die jij mooi vindt. Kies garen of bloemistentape in een kleur die bij de bloemen past. Begin de bloemen vast te zetten door het garen om de krans of de bloemistentape om de ring en de bloemen te wikkelen. Het tape of de garen werk je weg door de volgende rij bloemen er overheen te leggen. Totdat je rond bent. Zit alles goed vast, hang de krans dan op om te zien of het echt allemaal goed vast zit. 

Stap 4 Blijf kijken hoe het met de krans gaat. De zwaartekracht kan de bloemen laten verschuiven of de bloemen kunnen iets krimpen. Vul de krans dan een beetje aan.

Stap 5 Geniet van thuiskomen, de bloemen lachen je toe!

Meer, meer, méér kerst!

Meer inspiratie voor kerstdecoratie in huis? Bekijk ook de DIY's kerstbal met bloemenmini kerstkrans op je champagne coupe, een kerstkrans voor op tafel en een prachtige servetring met frêle bloemen. Kan je niet genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.