Boeketrecept: van distel tot droogbloem

Voor een winter lang plezier

Een klein baalmoment als je boeket is uitgebloeid... Herkenbaar? Niet getreurd: met dit boeketrecept hoef je de inhoud van je vaas niet (volledig) te verruilen voor de groencontainer en geniet je maandenlang van een prachtig boeket. 

boeket blauwe distel | mooiwatbloemendoen.nl

Dit boeket bestaat uit een prachtige mix van verse bloemen en droogbloemen. Met hun weelderige blad geven de distels dit boeket een stoere uitstraling. De anjers vormen met hun vrolijke kleuren en lieflijke bloemblaadjes de perfecte tegenhanger. Ook Limonium mag als dé droogbloem uit de jaren ’80 niet ontbreken. En wat dacht je van droogbloemen als Heracleum en Lagarus? Hun namen doen misschien geen belletje rinkelen, maar je zult ze als droogbloemen vast herkennen. 

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Vraag je lokale bloemist om dit boeket te schikken, of ga zelf aan de slag met deze tips voor het schikken van een boeket. Zijn de anjers uitgebloeid? Haal ze dan uit het boeket, en geniet nog lang van de overige (droog)bloemen. Limonium en blauwe distels kun je, geheel volgens de stijltrend van dit seizoen, een tweede leven geven door ze te laten drogen. Op die manier kunnen ze, net als de andere droogbloemen, blijven shinen! 

Hoe ziet jouw boeket eruit? Deel ‘m met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatbloemendoen en #balancedbiotope. Kun je wel wat meer groen in huis gebruiken? Creëer dan eens een groene indoor border, maak herfstige mini-boeketjes, of geniet van een zelfgemaakte bloemenkrans voor aan de muur.