DIY: advent kaarshouders met florale touch

Maak het kerstgevoel compleet

De aanloopperiode naar kerst noemen we ook wel de adventsperiode. Vooral de vier zondagen markeren een bijzonder moment: iedere zondag wordt er een nieuwe kaars aangestoken. Zodat we tijdens het kerstfeest kunnen genieten van vier brandende adventskaarsen. Tenminste… minimaal vier. Want veel mensen steken ook een klein kaarsje aan voor de tussenliggende verstreken dagen. Doe het vooral op je eigen manier en maak zo nieuwe tradities. Om te beginnen met een spiksplinternieuw advent kaarshouder. 

DIY: advent kaarshouders met florale touch | Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

In een vintage jasje

De ‘oude’ kaarshouders mogen de pronkkast in. Tijd voor iets nieuws. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis: kom maar door met die champagnecoupeglazen, chique waterglazen en vintage wijnglaasjes. Wees niet bang om verschillende soorten glazen te combineren. Volgende stap: de florale touch.

Advent in alle kleuren

Is het je wel eens opgevallen dat de adventsperiode gehuld is in paars? Let maar eens op de gewaden die in de kerk worden gedragen. Behalve op de derde zondag, deze wordt volgens de traditie in feestelijk roze gevierd. Je kunt dit natuurlijk toepassen door voor paarse en roze kaarsen te kiezen, maar misschien is het nóg mooier om witte kaarsen met paarse en roze bloemen en bladeren te combineren. En er zijn tal van opties in december. Chrysant, kerstroos, lisianthus en amaryllis nemen graag de eerste, tweede en laatste paarse zondagen van je over. Roze rozen pakken de derde heuglijke zondag. 

Kerstgevoel en –geur

Maak je kaarshouders helemaal af en voeg er prachtige takjes ijsblauwe spar aan toe. Dat geeft een heerlijke kerstsfeer en dito geur. Uiteraard kun je blijven toevoegen en aanpassen. Wij houden het simpel, maar ga vooral uit je kerstpanty met mini-kerstballen, knipperlichtjes en een bedje van hulst. Is het al kerst?

MEER, MEER, MÉÉR KERST!

Krijg je niet genoeg van kerst? Bekijk ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, het recept voor een boeket in rijke kerstkleuren, of verwen je zintuigen met een homespray met de geur van kerst. Deel al jouw florale kerstcreaties met ons op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.