DIY: homespray met de geur van herfstbloemen

Haal het seizoen in huis
Geschatte leestijd: 2 minuten

Herken je dat? Je loopt een parfumerie of woonwinkel binnen en een heerlijke geur komt je tegemoet. In winkels wordt geur vaak ingezet als verkooptactiek, maar thuis willen we dit krachtige zintuig nog wel eens vergeten. Met deze DIY haal je de herkenbare geuren van de herfst in huis en is het iedere keer een feestje om thuis te komen.

Homespray herfst Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Bloemen, wij kozen voor rozen en salie
  • 15-30 druppels organische, essentiële olie naar eigen keuze
  • 50ml gedistilleerd water
  • 50ml wodka
  • Een sprayflesje

Zo maak je het

Stap 1

Vul de helft van het sprayflesje met gedistilleerd water, de andere helft met wodka. De wodka is nodig, omdat water en olie niet goed mengen. Door alcohol toe te voegen mixt het beter. Je kunt ook voor kraanwater kiezen in plaats van gedistilleerd water, maar dan gaat je spray minder lang mee en moet je vaker een nieuwe spray maken.

Stap 2

Voeg 15 tot 30 druppels organische, essentiële olie toe. Kies voor een enkele geur zoals rozen of maak een mix van bijvoorbeeld rozen en lavendel. Hier kun je eindeloos mee blijven spelen tot je jouw signature geur hebt gevonden.

Stap 3

Voeg bloemen en kruiden toe aan het sprayflesje. Dat ruikt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens superleuk uit. Wij kozen voor rozen en salie. Sprayen maar! 

Meer geur ideeën

Iedere ruimte in huis knapt op van een fijn geurtje. Wil je een continue geur behouden? Dompel dan houten sticks in de geurspray en zet ze neer in een shotglaasje. Of maak dit herfstige huisparfum met tuberoos en Cambria. Ideaal voor het kleinste kamertje van het huis. We zijn benieuwd naar het eindresultaat! Deel jouw homespray of huisparfum met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.