DIY: homespray met de geur van herfstbloemen

Haal het seizoen in huis

Herken je dat? Je loopt een mooie parfumerie of woonwinkel binnen en een heerlijke geur komt je tegemoet. “Wat ruikt het hier heerlijk!” Je humeur stijgt met twee puntjes en je krijgt instant zin om te shoppen. Geur is een krachtig zintuig die we thuis nog wel eens vergeten. Met deze DIY haal je de herkenbare geuren van herfst in huis en is het iedere keer een feestje om thuis te komen.

Homespray herfst Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Bloemen, wij kozen voor rozen en salie

  • Etherische olie naar eigen smaak

  • Gedistilleerd water
  • Wodka
  • Een sprayflesje

Zo maak je het

Stap 1

Vul de helft van het sprayflesje met gedistilleerd water, de andere helft met wodka. De wodka is nodig, omdat water en olie niet mixen. Door alcohol toe te voegen mixt het beter. Je kunt ook voor kraanwater kiezen, alleen dan gaat je spray een stuk minder lang mee en moet je vaker een nieuwe spray maken.

Stap 2
Voeg 15 tot 30 druppels etherische olie toe. Kies voor een enkele geur zoals rozen of maak een mix van bijvoorbeeld rozen en lavendel. Hier kun je eindeloos mee blijven spelen tot je jouw signature geur hebt gevonden.

Stap 3
Voeg bloemen en kruiden toe aan het sprayflesje. Dat  ruikt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens superleuk uit. Wij kozen voor rozen en salie.

Sprayen maar! De hal, woonkamer en het kantoor knappen op van een fijn geurtje. Wil je een continue geur behouden? Dompel houten sticks in de geurspray en zet ze neer in een shotglaasje. Ideaal voor het kleinste kamertje van het huis. “Och, wat ruikt het hier heerlijk!”