Strelitzia

Exotische bloem met koninklijke roots

De Strelitzia wordt ook wel de ‘paradijsvogelbloem’ genoemd. Dat is niet zo gek, want in de warme oorden waar zij groeit gebruiken de vogels het schutblad als zitplaats waardoor de bloem zich opent. Deze bloem doet het goed in opvallende boeketten maar schittert ook graag met z'n drieën of vieren bij jou thuis in een vaas. 

Strelitzia_Mooiwabloemendoen.nl

Kleuren en vorm

De eenvoudige steel met daarop een kam bestaande uit sierlijke openstaande oranje schutbladeren met 2 a 3 blauwe koningsbladeren zorgt ervoor dat je deze beauty niet snel over het hoofd ziet. 

Symboliek

De bloem kent verschillende symbolieken. De Strelitzia wordt gezien als de bloem van vrijheid en staat ook voor onsterfelijkheid. 

Herkomst

De Strelitzia vindt haar oorsprong in Zuid-Afrika en is in de achttiende eeuw naar veel landen verscheept. Zo komt ze ook aan haar naam; de grote liefde voor bloemen en planten van de vrouw van Engelse koning George III, met de naam Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, leidde tot vernoeming van deze bijzondere bloem.  

Boeketinspiratie_Strelitzia_Mooiwatbloemendoen.nlBoeketinspiratie

Strelitzia's komen ook goed uit in opvallende boeketten. In het boeket op de foto is de Strelitzia gecombineerd met Pistacia blad, Kam Celocia en gekleurd eikenblad. Voor de extra acenten zijn er als laatste ook nog Nutans bij gestoken.