Helichrysum

Vers of droog: de bloem is overal voor in

De Helichrysum, ook bekend als strobloem, heeft iets aparts. De bloemblaadjes knisperen, een beetje zoals papier dat doet. Ook als de bloem vers is!

Kleuren en vormen 

Dat knisperen doet denken aan gedroogde bloemen, iets waar de Helichrysum overigens heel geschikt voor is. Maar vergeet niet dat de verse bloem net zo mooi is met gele, witte, roze, oranje en rode bloemblaadjes.De bladeren van de bloem zijn langwerpig en lichtgroen. Wil je de strobloem alsnog drogen? Goed idee, want de bloemen drogen mooi op en behouden daarbij de felle kleuren. Wacht tot ze mooi open staan en hang ze dan ondersteboven op, in een droge ruimte.

Symboliek 

De symbolische betekenis van de Helichrysum is nogal een stevige. De bloem staat namelijk symbool voor onsterfelijkheid. Zou dat te maken hebben met het feit dat je de Helichrysum gedroogd zo lang kunt bewaren?

Herkomst

De strobloem kwam ooit alleen voor in Australië, zelfs in de ruigste gebieden heeft de Helichrysum het naar haar zin. De bloem is familie van de aster, de gelijkenis tussen de kruidachtige planten is vrij duidelijk.