Calla

Stijl, eenvoud en vrolijkheid in één

De Calla, die ook luistert naar de naam Zantedeschia, is een graag geziene stijlvolle gast op feestelijke gelegenheden. Deze prachtig gevormde bloem doet ’t goed in luxe boeketten, corsages en decoraties, maar komt ook helemaal tot zijn recht bij jouw thuis in de vaas.

Kleuren en vormen

Wat betreft kleur biedt de Calla je genoeg keuze. De bloem is er in wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen, zwart en tweekleurig. Wat het meest opvalt aan de Calla is de prachtig gestileerde kelk. Deze kelk is eigenlijk een bloemblad en groeit sereen en statig uit de stengel. Het is een soort schub die langzaam opent tot je diep in het hart kunt kijken. De echte bloemetjes zijn heel klein en bevinden zich op de sensuele bloeikolf in de kelkvorm.

Symboliek

De Calla heeft verschillende symbolische betekenissen. Hij wordt gezien als bloem van zuiverheid en sympathie en staat voor schoonheid. Ook ziet men de Calla als geluksbloem. Dit stamt nog uit de tijden van de Grieken en Romeinen. Zij associeerden deze bloem met feesten en plezier omdat de bloemvorm lijkt op een kelk die gebruikt werd om mee te proosten. Hoewel er inmiddels eeuwen verstreken zijn, heeft de Calla deze betekenis altijd gehouden.  

Herkomst

Deze bloem luisterde vroeger naar de indrukwekkende naam: Ethiopische aronskelk. Hij komt uit een gebied dat zich uitstrekt van Zuid-Afrika tot Malawi, waar hij groeit in moerassen. In de gebieden waar hij groeit, is het afwisselend zompig of uitgedroogd. Dat maakt dat de Calla niet alleen mooi is, maar ook sterk.

Boeketinspiratie met Calla’s Mooiwatbloemendoen.nlBoeketinspiratie met Calla’s

De Calla laat zich op diverse manieren stylen. Zin in strak en eenvoudig? Combineer dan de Calla met Phlox groen en Solidago voor een rustig beeld. Toch liever iets uitbundiger? Stel dan een boeket samen van Calla met rode hazelaar, leeuwenbek, gladiool en Chasmanthium. En kijk eens naar de explosie van warme tinten op de foto! Daar gaan Calla’s prachtig samen met Echinacea, celosia cristata, roosmarijn, Scabiosa en hazelaar/Coryllus. Spreekt één van deze boeketten je aan? Je bloemist stelt het graag voor je samen.