Calla

Stijl, eenvoud en vrolijkheid in één

De Calla is een graag geziene gast bij feestelijke gelegenheden. Deze prachtig gevormde bloem doet het goed in luxe boeketten, corsages en decoraties, maar ook 'gewoon' bij jou thuis in de vaas.

calla | mooiwatbloemendoen

Kleuren en vormen

Wat betreft kleur biedt de Calla je genoeg keuze. De bloem is er in wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen, zwart en tweekleurig. Wat het meest opvalt aan de Calla is de prachtig gestileerde kelk. Deze kelk is eigenlijk een bloemblad en groeit sereen en statig uit de stengel. Het is een soort schub die langzaam opent, tot je diep in het hart kunt kijken. De echte bloemetjes zijn heel klein en bevinden zich op de bloeikolf in de kelk.

Symboliek

De Calla heeft verschillende symbolische betekenissen. Calla wordt gezien als bloem van zuiverheid en sympathie en staat voor schoonheid. Ook ziet men de Calla als geluksbloem. Dit stamt nog uit de tijden van de Grieken en Romeinen. Zij associeerden de kelkvormige bloem met feesten en plezier. 

Herkomst

Calla komt uit een gebied dat zich uitstrekt van Zuid-Afrika tot Malawi, waar hij in moerassen groeit. Daar is het afwisselend zompig of uitgedroogd, wat de Calla niet alleen mooi maar ook sterk maakt.