Bloemen verbinden

Een vleugje florale inspiratie voor jezelf en een ander

In tijden dat onzekerheid en angst hoogtij vieren, staat ook verbondenheid op. Al zijn we meer dan ooit 'alleen', laat het je niet beletten om te verbinden en “(een beetje) op anderen te letten”. Al is de deur zo goed als dicht, zet je hart wagenwijd open. Hoe je dat doet en hoe dat goed voelt voor jou, dat weet alleen jij. Met compassie kom je al een heel eind. Stuur eens een kaartje, cheer voor zorgverleners, brand een kaarsje, bied je aan als belmaatje, koop een tegoedbon van een lokale ondernemer, organiseer een Skype-gathering met vrienden, neem boodschappen mee voor de buurvrouw, of geef bloemen met een boodschap.

Bloemen verbinden - Mooiwatbloemendoen.nl

Bloemen met een boodschap

Welke bloemen je ook kiest, dat maakt natuurlijk helemaal niet uit. Het gaat om het gebaar. Dat je laat weten dat je aan iemand denkt, bedankt, een hart onder de riem steekt, een opgewekt bundeltje stuurt. Wil je bloemen nog een beetje extra voor je laten spreken, kies dan bloemen met een passende symboliek. Zo staat de roze roos voor waardering, de delphinium voor bescherming, de gerbera brengt vrolijkheid, een lisianthus staat voor dankbaarheid en de gladiool voor bewondering.


Pop-up bloemen

Denk outside the vase. Verras mensen met pop-up bloemen op bijzondere plekken en momenten. Stop ze tussen de spaken van een fiets, onder de ruitenwissers, hang een krans aan de deur of verras je lief met een bloemenlegger die hij vindt tussen zijn favoriete boek. Hoe de bloemen de ontvanger ook bereiken; als ze maar raken.


VERGEET-JEZELF-NIETJE

Denk aan anderen, maar ook aan jezelf. Je zult waarschijnlijk veel thuis zijn de komende tijd. Of thuiskomen na lange dagen gewerkt te hebben. En dan is een bundeltje opgewektheid in huis vast heel welkom. We delen een aantal boeketten ter inspiratie. Het serene lelieboeket, blush-bloemen, rustgevende witte boeketten, bonte tulpenboeketten, het grenzeloze droogboeket.

BUSY BLOEM

Bloemen voelen zich natuurlijk lekker in de vaas, maar lenen zich ook heel goed voor bijzondere DIY’s. Leer hoe je bloemen droogt en inlijst, mak een bloemenkrans voor aan de deur, upgrade je bed- en badkamer met bloemen, haal de geur van de lente gewoon in huis met een DIY homespray.


VERDIEP JE IN DE WERELD VAN BLOEMEN

Bloemen zijn niet alleen live mooi om naar te kijken; ook op de foto doen ze het goed. Daarom zetten wij de mooiste bloemenboeken van dit moment voor je op een rij. Ook kun je duiken in de videoreeks Exposé: Exposé is een serie videoportretten waarin we je voorstellen aan een variëteit aan mensen. Van kweker tot blogger, van arrangeur tot parfumeur, van gardenista tot styliste. Ze hebben een ding gemeen: ze hebben íets met bloemen of planten. Bekijk het videoportret van namen als Azuma Makoto, Barnabé Fillion, Mary Lennox en Katie Scott.


EN JIJ?

Heb jij nog mooie tips of initiatieven die je wilt delen? Laat het ons weten via redactie@mooiwatbloemendoen.nl. Dank je wel!