Exposé #14: Azuma Makoto

Geschatte leestijd: 1 minuut

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. In editie #14 staat de bijzondere Azuma Makoto centraal, 'flower artist' uit Tokio, Japan.

Azuma is niet alleen een bloemenkunstenaar bij studio AMKK, hij is ook ondernemer en eigenaar van bloemenwinkel Jardin des Fleurs. De rode draad in alles wat hij doet is zijn liefde voor bloemen. En die gaat ver. Hij zet bloemen niet alleen centraal, hij aanbidt ze, doet er alles aan om hun ultieme schoonheid te laten zien en creert daar de perfecte omstandigheden voor. Hij past er zelfs zijn kleding op aan...

Het werk van Azuma Makoto

Zijn bijzondere aanpak werpt z'n vruchten af, en hoe. Als kunstenaar maakt hij niet alleen autonoom werk, hij werkt ook regelmatig samen met modeontwerpers, fotografen en parfumhuizen. Azuma maakte onder andere ijssculpturen met bloemen voor de show van Dries Van Noten tijdens de presentatie van de zomercollectie 2017. En het prachtige boek Encyclopedia of Flowers, samen met Shunsuke Shiinoki. Wil je meer weten over deze bijzondere man? Lees in dit interview meer over zijn achtergrond, drijfveren en zijn immense liefde voor bloemen.