De mooiste bloemenboeken

Florale inspiratie in 3… 2… 1...

Bloemen zijn niet alleen live mooi om naar te kijken; ook op de foto doen ze het goed. Daarom zetten wij de mooiste bloemenboeken van dit moment voor je op een rij. Dus installeer jezelf op de bank en geniet!*

The Flower Fix

Fan van Swallows and Damsons? Dan is The Flower Fix het boek voor jou. Swallows and Damsons’ Anna Potter biedt volop boeket inspiratie en prachtige fotografie. En laat zien hoe je door gebruik te maken van seizoensbloemen en in de natuur gevonden voorwerpen een beetje natuurlijke mystiek met het alledaagse vermengt. In dit interview maak je alvast kennis met Anna Potter.

 

The Book of the Flower: Flowers in Art

The Book of the Flower laat bloemen zien door de ogen van kunstenaars, fotografen en illustratoren. De werken in het boek zijn voorzien van een stukje tekst over de maker en zijn of haar keuze voor een bloem. Zo neem je bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen bij niemand minder dan Henri Matisse.

 

The Flower Expert

Fleur - what’s in a name - McHarg is al haar hele leven geobsedeerd door bloemen: hun kleuren, vormen en de vele manieren waarop je ze kunt gebruiken. Inmiddels zit Fleur 25 jaar in het bloemenvak en mag ze dus met gerust hart bloem expert genoemd worden. In The Flower Expert deelt Fleur haar geheimen met je, zodat jij ook de mooiste bloemstukken in de vaas tovert.

 

Tulips: Beautiful Varieties for Home and Garden

Ah, de tulp! De vele verschijningsvormen van deze bloem brachten schrijver Jane Eastoe en fotograaf Rachel Warne ertoe om een ode aan de tulp te brengen. Dat werd het boek Tulips, vol prachtige beelden van de vijftig mooiste tulpen. 

 
 

On Flowers

De Amerikaanse Amy Merrick groeide van plattelandsmeisje uit tot bloemarrangeur. Voor het Metropolitan Museum of Art in New York en werkte samen met merken als Kinfolk en Rifle Paper Co. Inmiddels reist ze de wereld rond om haar stijl op anderen over te brengen. In On Flowers laat Amy lezers de natuurlijke schoonheid van bloemen ervaren en zien hoe je die naar eenvoudige boeketten doorvertaalt.

 

Living with Flowers

Bekijk je Rowan Blossoms Instagram account, dan is één ding meteen duidelijk: Rowan leeft met bloemen. En hoe! De ene post is nog jaloersmakender dan de andere. Nu is er ook een boek, dat heel toepasselijk Living with Flowers heet. En natuurlijk vol staat met schitterende beelden. Need we say more?
 

 

Welk boek uit deze lijst krijgt een plekje op jouw salontafel? Laat het ons weten op Instagram met hashtag #mooiwatbloemendoen.