DIY: zo maak je een bloemenkrans van tulpen

Een bloemenkrans is een van de oudste, eenvoudigste en mooiste gebaren van liefde

Is het begonnen in de geheime rozentuinen van het oude Perzië? Bij de geurende jasmijnstruiken aan de voet van de Himalaya? Of waren het de madeliefjes in het gras waardoor iemand op het idee kwam om een krans te vlechten voor een kind?

Het maken van een bloemenkrans is misschien wel een van de oudste en simpelste gebaren van aandacht en liefde. Het zegt: ik geniet van de schoonheid van de natuur. Ik geef mijn omgeving aandacht. Ik heb lief. Deze bloemenkrans is gemaakt van tulpen, en je maakt hem in een middag zelf.

Benodigdheden

  • Een steekschuim krans, om de tulpen in te steken
  • Tulpen in verschillende soorten en kleuren
  • Een (snoei)schaar om de tulpen mee af te knippen

Aan de slag

Steek de tulpen onderin de steekschuim krans, zodat je een bodempje hebt. Je kunt aan de binnenkant of aan de buitenkant van de kring beginnen, dat maakt niet uit. Als je een eerste rondje met tulpen gemaakt hebt, dan neem je een paar stappen terug om goed naar je schikwerk te kijken. Hebben de tulpen een beetje dezelfde afstand tot elkaar, en zijn de kleuren mooi op elkaar afgestemd? Als je tevreden bent met je eerste rondje, werk je langzaam van binnen naar buiten (of andersom, als je aan de andere kant begonnen bent) totdat je de hele krans gevuld hebt met tulpen.

Mooi om de lente mee te verwelkomen en om aan je voordeur op te hangen, of als pronkstuk op de keukentafel.