Exposé #15: Mary Lennox

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. In editie #15 richten we onze aandacht op Mary Lennox, het bedrijf van 'flower stylist, botanical set designer en consultant' Ruby Barber in Berlijn.

Wat in Sydney begon als een ik-ga-graag-naar-de-bloemenmarkt-hobby, groeide uit tot een innovatieve Berlijnse studio vanuit waar Ruby en haar compagnon Olivia bloemen en planten verwerken. In oogverblindende stukken voor hun Berlijnse klanten, maar ook in de aankleding van evenementen en fotoshoots voor klanten als Lufthansa, Mercedes Benz en Mini Cooper. Mooi werk dat hen de hele wereld over brengt.

Ruby Mary Lennox Mooiwatbloemendoen.nl

Het bloemige bestaan van Mary Lennox

Het leven van Ruby en Olivia gaat letterlijk over rozen. Ze staan vroeg op om de meest bijzondere bloemen en planten te ontdekken op markten, maar ook direct bij kwekers. Daar gaan ze in de studio mee aan de slag, met een mix van 'moderne, klassieke, onverwachte' stijlen. In ons interview met Ruby Barber lees je hoe haar dagen eruit zien, hoe ze een bloeiend en groeiend bedrijf ontwikkelde en hoe ze aankijkt tegen bloemen en planten.