DIY: Homespray met de geur van lentebloemen

Geur het seizoen in huis

Ben jij ook zo dol op geurkaarsen? De geur van een versgebakken cake in de keuken? Je favoriete parfum in de plooien van een sjaal. Onze neus is een kritisch zintuig dat graag verwend wordt met fijne aroma’s. Geef je neus iets nieuws om van te genieten: een heerlijke homespray met de geur van lentebloemen. Dat maak je dus gewoon helemaal zelf! Lees snel verder en ontdek hoe. ​

DIY homespray met de geur van lentebloemen Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • freesia

  • waxflower
  • gedestilleerd water en wodka**
  • essentiële olie
  • vanille-extract
  • een sprayflesje

Wist je dat vanille-extract een kalmerende werking op de hersenen heeft? Het vermindert angst, stress, nerveusheid en neerslachtigheid. Je doet er niet alleen je neus, maar ook je complete zijn een plezier mee. Plus, de vanille draagt bij aan het mengen van de essentiële oliën met water.

Zo maak je het

STAP 1
Vul de helft van het sprayflesje met gedistilleerd water, de andere helft met wodka. **De wodka is nodig, omdat water en olie niet mixen. Door alcohol toe te voegen mixt het beter. Je kunt ook voor kraanwater kiezen, maar dan gaat je spray een stuk minder lang mee en moet je dus vaker een nieuwe spray maken.

 

STAP 2
Voeg 15 tot 30 druppels essentiële olie toe. Kies voor een enkele geur zoals freesia of maak een mix van bijvoorbeeld waxflower en bloesem. Hier kun je eindeloos mee blijven spelen tot je jouw signature geur hebt gevonden.

STAP 3
Voeg de bloemen toe aan het sprayflesje. Dat ruikt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens superleuk uit. Wij kozen freesia en waxflower.

 

Sprayen maar! De hal, woonkamer en de slaapkamer knappen op van een fijn geurtje. Bezoekers wanen zich in het lenteseizoen bij binnenkomst. Wil je de geur langer vasthouden? Dompel houten sticks in de geurspray en zet ze neer in een shotglaasje. Ideaal voor het kleinste kamertje van het huis.