DIY: Homespray met de geur van lentebloemen

Haal de geur van het seizoen in huis
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ben jij ook zo dol op geurkaarsen? De geur van een versgebakken cake in de keuken? Of je favoriete parfum in de plooien van je sjaal? Onze neus is een kritisch zintuig dat graag verwend wordt met fijne aroma’s. Geef je neus iets nieuws om van te genieten: een heerlijke homespray met de geur van lentebloemen. En die maak je dus gewoon helemaal zelf! Lees snel verder en ontdek hoe. ​

DIY homespray met de geur van lentebloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • freesia
  • waxflower
  • 50ml gedistilleerd water
  • 50ml geur- en kleurloze alcohol, zoals wodka*
  • 15-30 druppels essentiële olie naar keuze
  • vanille-extract
  • een sprayflesje

* De wodka is nodig, omdat water en olie niet met elkaar mengen. Door alcohol toe te voegen mixt het beter. Je kunt ook voor kraanwater kiezen, maar dan gaat je spray een stuk minder lang mee en moet je dus vaker een nieuwe spray maken.

Zo maak je het

STAP 1
Vul de helft van het sprayflesje met gedestilleerd water, de andere helft met wodka.

STAP 2
Voeg 15 tot 30 druppels essentiële olie toe. Kies voor een enkele geur zoals freesia of maak een mix van bijvoorbeeld waxflower en bloesem. Hier kun je eindeloos mee blijven spelen tot je jouw favoriete geur hebt gevonden.

STAP 3
Voeg de bloemen toe aan het sprayflesje. Dat ruikt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens superleuk uit. Wij kozen voor freesia en waxflower.

Sprayen maar! Jouw hele huis knapt op van een fijn geurtje. Jouw gasten wanen zich direct in de lente bij binnenkomst. Wil je de geur langer vasthouden? Dompel houten sticks in de geurspray en zet ze neer in een shotglaasje. Ideaal voor het kleinste kamertje van het huis.

meer lente-inspiratie

Benieuwd naar nog meer lentebloemen die jouw huis doen geuren en kleuren? Ontdek ze allemaal. En deel jouw lentespray en/of favoriete lentebloemen met ons via Instagram of Facebook