Exposé #13: Katie Scott

Geschatte leestijd: 2 minuten

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. Dit keer in Exposé #13: illustrator Katie Scott uit Londen, Verenigd Koninkrijk. 

Een korte introductie: toen Katie 17 jaar jong was en ging studeren aan de art school, ontdekte ze dat illustreren helemaal 'haar ding' was. Het liefst illustreerde ze bloemen, planten en dieren. Ze probeerde regelmatig andere onderwerpen te illustreren, maar de aantrekkingskracht van flora en fauna bleek te sterk. Haar tekeningen nemen je mee in een fantasierijke botanische wereld, die - zoals ze zelf omschrijft - zelfs een beetje vervreemdend is. Haar eigengereide stijl valt zo op, dat ze inmiddels werkt voor klanten als The New York Times, Urban Outfitters en Pernod Ricard. En dan verklappen we alvast dat er een prachtige samenwerking aan zit te komen met niemand minder dan 'flower artist' Azuma Makoto. Ontmoet de jonge, bescheiden maar oh zo talentvolle Katie in de video hieronder. 

Nog veel meer Katie

Katie heeft het prachtige boek Botanicum uitgebracht samen met Katie Willis.  Een waardig koffietafelboek bomvol botanische kennis en indrukwekkende illustraties. Hier lees je meer over het boek. En hier deelt Katie haar drie favoriete planten. Ze zijn - niet geheel onverwacht - een beetje vreemd, maar echt te cute.