De geur van verleiding volgens Barnabé Fillion

Drie bloemen- en plantengeuren waar je van duizelt

In het hart van de liefdesstad Parijs maakten we voor ons videoproject Exposé kennis met Barnabé Fillion. Barnabé studeerde af als bioloog en psycholoog, heeft een gevestigde naam als internationaal fashionmodel, ontwikkelt zich als fotograaf en stylist en zet de parfumwereld op zijn kop als parfum designer met gewaagde bloemen- en plantenparfums.

Barnabé Fillion Mooiwatbloemendoen.nl

Traditie en innovatie

Deze charmante parfumeur heeft het vak geleerd van diverse mentoren. Omdat iedere mentor een andere benadering had, leerde hij de wereld van parfum vanuit verschillende invalshoeken kennen. Bij het ontwikkelen van zijn geuren speelt hij met ‘traditie’ en ‘innovatie’. Hij kijkt bijvoorbeeld hoe je een klassieke bloem als de roos op vernieuwende wijze in een parfum verwerkt. De klassieke roos maakt hij vintage.

Tuberose is zo verleidelijk, dat je er bijna bang van wordt…

De drie geuren

Wij vroegen Barnabé naar de drie meest verleidelijke bloemen- en plantengeuren. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. Hij vertelt:

"De roos heeft iets ‘absoluuts’. Iets magisch. De bloem is licht en geurt als een heldere nacht. Dan de witte nachtbloem Tuberose. Deze bloem wordt veel in parfums gebruikt vanwege de sterke geur. De geur is zo verleidelijk, dat je er bijna bang van wordt… En dan de derde: Mimosa, natuurlijk. Heel bloemig, poederig van textuur, met een vleugje honing. Amazing."

Eigen parfum

Barnabé ontwikkelt parfum voor mooie merken, niche parfumhuizen en modelabels. Maar hij werkt ook voor particulieren. Je kunt dus ook een parfum door hem laten ontwikkelen. Een verleidelijke, graag...

Meer Monsieurs

Naast Barnabé, spraken we nog twee fascinerende heren die zich laten inspireren in hun werk door bloemen en planten. Bekijk de video met  Barnabé Fillion, Noam Levy en Christophe Guinet en lees de artikelen over The Green Factory van Noam en Monsieur Plant a.k.a. Christophe. Of was het nou andersom? 

Barnabe Fillion

Barnabe Fillion

Barnabe Fillion