Zo bescherm je bloemen tegen de warmte

Help, hitte!

Yes, het zomerse weer heeft ons bereikt. Goed insmeren, zonnebril op en blijven hydrateren. Jezelf verzorgen tijdens zomerse dagen heb je onder de knie. Maar hoe zorg je ervoor dat je bloemen de hitte ook overleven? We geven je 4 tips!

bloemen beschermen tegen warmte | mooiwatbloemendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Tip 1: Koele plek zoeken

Zet een vers boeket niet in de volle zon, maar zoek liever een koele plek, zodat de bloemblaadjes niet kunnen verbranden. In de nacht is het buiten soms zelfs aangenamer dan binnen. Heb je een balkon of tuin? Zet je bloemen dan in de heerlijke buitenlucht en in de schaduw. Zo geniet je van mooie bloemen terwijl je buiten zit. 

Tip 2: Water, water, water

Jij drinkt extra veel op hete zomerdagen. Vergeet ook de bloemen niet als je voor jezelf een kan komkommerwater of limonade neerzet. Vul de bloemenvazen bij met extra water of nog beter: ververs het water dagelijks. 

Tip 3: Kies zorgvuldig

De ene bloem kan beter tegen de hitte dan de andere. Houd daarom de weersvoorspelling in je achterhoofd bij het uitzoeken van een boeket. Delphinium, gladiolen, alstroemeria en gerbera kunnen bijvoorbeeld heel goed tegen de warmte. Of check het typische zomerbloemen artikel voor jawel... typische zomerbloemen!

Tip 4: Haal de zwakste schakel eruit

Is er toch een steel die het niet heeft gered? Even slikken en weer doorgaan. Haal de bloemsteel er zo snel mogelijk uit, dan hebben de andere bloemen daar geen last van en voorkom je dat de bloemen slap gaan hangen. 

meer zomerse bloemeninspiratie

Even bijkomen van de hitte? Zoek verkoeling binnenshuis en maak dit heerlijke zomerparfum op het fornuis! Of droom even weg bij boeketten die perfect passen bij jouw ideale zomervakantie. Ga je voor een citytriphike in de bergen of luchtbedje in het zwembad? We zijn benieuwd. Deel jouw zomerse bloemengeluk met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.