5 betekenisvolle bloemen voor Vaderdag

Speciaal voor alle vader(figuren): krachtige bloemen vol liefde

Wil jij jouw vader(figuur) verrassen met een origineel cadeau voor Vaderdag? Geef hem bloemen! Geen willekeurig gekozen boeket, maar krachtige bloemen met betekenis die jouw boodschap versterken en precies vertellen wat jij voor hem voelt. We inspireren je graag met 5 bloemen die krachtig en lief tegelijk zijn: net als jouw vader(figuur). 

bloemen voor papa
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Origineel cadeau voor vaderdag: geef bloemen cadeau

Bij een cadeau voor jouw vader(figuur) denk je misschien niet zo snel aan bloemen, maar onderzoek toont aan dat mannen en bloemen een verrassend goede match zijn! Zowel mannen als vrouwen worden oprecht blij van bloemen. Ze ervaren positieve gevoelens van geluk en liefde als ze bloemen cadeau krijgen en wanneer ze naar een boeket kijken. Dus waar wacht je nog op? Verras hem op zondag 16 juni met geluk op een steeltje. 


Chrysant | gouden geluksbloem | Chrysantemum

1. Chrysant: sterke geluksbloem

Hebben we het over sterke stengels met uitbundige bloemen, dan hebben we het natuurlijk over chrysant . Deze krachtpatser staat niet alleen sterk in de vaas, maar ook nog eens heel lang. Een echte doorzetter dus, mét een mooie uitstraling. Daarnaast staat de chrysant symbool voor geluk en gezondheid. En wist je dat Chrysantemum, de Griekse naam voor chrysant, letterlijk 'gouden bloem' betekent? Gun jij jouw vader zo'n gouden bloem, geef 'm dan op Vaderdag een bos chrysanten cadeau, of mix chrysanten met andere bloemen in een prachtig vaderdagboeket. 


calla | kelkbloem | vaderdag bloemen | symboliek calla

2. Calla: stijlvolle schoonheid

Trots, feestelijk, sterk, sensueel; we kunnen nog veel meer omschrijvingen bedenken voor de indrukwekkende Calla. Deze veelzijdige bloem oogt zelfverzekerd en imponerend, en door haar ronde vormen toont ze vriendelijk en zorgzaam tegelijk. Speciaal voor vaders heeft Moeder Natuur haar ook laten bloeien in diepdonkere, intense kleuren. Calla staat symbool voor geluk, plezier, sympathie en schoonheid. Het kan niet missen: de stijlvolle Calla verdient een plek in jouw vaderdagboeket! 


anjer | carnation | bloem vaderdag | symboliek anjer

3. Anjer: liefdevolle krachtpatser

De anjer is alleen al favoriet voor Vaderdag omdat hij in zoveel kleuren voorkomt: dieppaars, donkerrood, zalmroze of geel... Zeker weten dat er voor iedere vader een geschikte kleur bij zit! De bloembladeren van anjer lijken wel gemaakt van crêpe papier, zo lief en kwetsbaar zijn ze. Maar schijn bedriegt: deze lieflijke bloem is sterker dan je denkt! Ze overleeft niet alleen koude winters en uiteenlopende trends, maar zelfs hele tijdperken. Romeinse Keizertijd of de moderne 21e eeuw: de krachtige anjer past overal en voorziet ieder vaderdagboeket van een krachtige en liefdevolle boodschap. 


alstroemeria | symboliek bloemen | bloem vaderdag

4. Alstroemeria: een vriend voor het leven

Zie jij jouw vader(figuur) als een vriend voor het leven? Dan mag de alstroemeria zeker niet in jouw vaderdagboeket ontbreken, want deze bloem staat symbool voor vriendschap. De ranke stengel van deze bloem draagt niet één, maar zelfs zes (of meer) bloemen met een vlammende, krachtige binnenkant. Alle zes de bloemen staan symbool voor een waardevolle eigenschap: begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Ook fijn: alstroemeria blijft lang mooi in de vaas. Ze is een van de sterkste bloemen uit dit rijtje! Kortom: alstroemeria is een allemansvriend die een betekenisvolle boost geeft aan jouw boeket voor Vaderdag! 


anthurium mooiwatbloemendoen

5. Anthurium: hartvormige langbloeier

De anthurium is nergens bang voor: met haar glimmende schutblad straalt ze in de vaas. Haar uitstraling is open en zelfverzekerd, en tegelijkertijd krachtig vanwege de intense kleuren en patronen. Anthuriums zijn verkrijgbaar in rood, wit, groen, paars en oranje, dus er is voor iedere vader wat wils. Anthurium staat symbool voor schoonheid en de hartvormige schutbladeren bekrachtigen de liefde die je voor jouw vader voelt. En, mocht je nog niet overtuigd zijn... Anthurium is het langst houdbaar van alle snijbloemen, waardoor jouw vader lekker lang van deze bloem kan genieten!

Oh, en ben je benieuwd naar meer informatie over Anthurium en wil je weten hoe Anthuriums worden gekweekt? Neem dan eens een kijkje in de kas van Anthogether: een vereniging van 5 snij-anthurium kwekers, die samen zo'n 80 soorten Anthuriums kweken!

boeket zo lang mogelijk mooi houden? zo doe je dat!

Ga je jouw vader(figuur) op 16 juni een boeket cadeau geven, dan wil je natuurlijk dat hij daar zo lang mogelijk van geniet. Help hem een handje en bied hem aan om de bloemen zelf in een vaas te zetten. Kun je wat hulp gebruiken? Deze praktische tips voor de verzorging van snijbloemen zorgen ervoor dat hij maximaal van het boeket zal genieten. Hij zal je dankbaar zijn! 

meer cadeau ideeën voor vaderdag

Wauw, de 5 bovenstaande bloemen brengen zoveel energie, kracht en uitstraling met zich mee, het kan niet anders dan dat ze samen (of afzonderlijk) een knaller van een cadeau voor Vaderdag vormen! Heb jij jouw vader blij gemaakt met (een van) de 5 bovenstaande bloemen? Deel het dan op Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen. Geïnspireerd geraakt en benieuwd naar meer groene cadeau ideeën voor Vaderdag? Ontdek dan deze planten, kruiden en buitenactiviteiten waarmee je zeker punten scoort.