Typische zomerbloemen

Verwen jezelf met een boeketje zomer

De geur van zonnebrand mengt zich met de geur van stralende zomerbloemen. Iedere dag word je vrolijk begroet door de enthousiaste zon die je boeket perfect uitlicht. Het is zomer! Voor welke bloemen kies jij dit seizoen? Lees snel verder en ontdek 9 typische zomerbloemen. 

Typische zomerbloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Celosia 

Maak een feestje van het zonnigste seizoen met verrassende krullen en pluimen! Meng Celosia met andere bloemen en je boeket krijgt direct een stijlvolle uitstraling. De felgekleurde kam is vergroeid aan de stengel en de werkelijke bloemen zitten aan de zijkanten van de kam. Vaak met honderden tegelijk. De kleuren van de bloem matchen perfect bij de zon: rood, oranje, geel en roze. Leuk om te weten: oorspronkelijk komt de Celosia uit de tropische delen van Azië en Afrika.

Gladiool 

Er bestaan zo’n 260 soorten gladiolen. De bloem heeft een rijke symboliek en kent van oudsher veel toepassingen. Zo wordt de knol van de gladiool beschouwd als een lekkernij, antibuikkrampmiddel en splinterverwijderaar. Je werd (en wordt) ermee bedolven na een overwinning, en bij een begrafenis laat je ermee zien dat je de overledene gaat missen. Daarnaast kun je er symbolisch een hart mee doorboren. De gladiool staat voor overwinning, bewondering, trots, kracht en schoonheid. Maar laten we deze zomer vooral genieten van de stengels met prachtige bloemen. Kies voor wit, rood, geel, roze, paars, oranje, crème of voor meerdere kleuren per bloem. 

Gloriosa 

Deze vrouwelijke, fragiele en exotische bloem past perfect bij je zwierige zomerjurk. De bloem geeft zichzelf bloot en geeft de energie die ze uitstraalt met alle liefde door. De Latijnse naam betekent glorieus of roemvol. Gloriosa wordt ook wel glorielelie, erekroon of vlammende lelie genoemd. Dit laatste omdat de blaadjes prachtige vlammen lijken. Ze bloemschikt dan ook heerlijk weg: van bijzondere Japanse bloemenkunststukken tot een Jugendstil-look, bijna iedere stijl is mogelijk. 

Lathyrus

Deze pronkerwt was de lievelingsbloem van koningin Juliana. Maar er zijn meer redenen om deze prachtige bloem in je zomerboeket te verwerken. Lathyrus heeft een heerlijke zoete geur waar geen parfum tegenop kan. Ze bloeit rijk en in vele kleuren, dus je kunt altijd een perfect passende in huis halen om heel veel ‘wat ruikt het hier lekker’-complimenten te ontvangen. Kies voor wit, rood, roze, crème, crème-geel, oranje of gemengde kleuren. Deze prachtige bloem uit de vlinderbloemfamilie werd eind zeventiende eeuw ontdekt in Sicilië. Ze symboliseert zachtaardigheid.

Allium

De zomer in je bol nemen we dit jaar letterlijk. De prachtige bollen maken het seizoen compleet. Allium, ook wel sierui, is verkrijgbaar in de mooiste kleuren en bloeit lekker lang. Als je haar na het bloeien droogt, kun je er zelfs uitgebreid mee nazomeren. Pas wel op dat stengels en blad niet beschadigen, want dan krijg je met een typische uiengeur te maken. Ben je in een sierbui, neem dan een sierui! 

Delphinium

Het nichtje van de ranonkel maakt je keer op keer blij. De lange stengels van Delphinium hangen vol met kleine, vrolijke bloemetjes en bezorgen je een echt zomergevoel. Ook voor bijen en vlinders kan de dag niet meer stuk na het vinden van de Delphinium. De bloemen hebben ongeveer 3 tot 7 blaadjes. De kleur van de bloemen kan paars, blauw, rood, geel of wit zijn. De bijnaam ridderspoor komt van het naar achter wijzende spoor aan iedere bloem.

Zonnebloem

Is er een bloem zomerser dan de zonnebloem? Dat dachten wij ook. Deze vrolijke bloem geeft ieder boeket een zomerse uitstraling. Wist je trouwens dat de officiële naam van de zonnebloem Helianthus is? Een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).

Duizendschoon

Duizendschoon is het mooiste meisje van de klas. Het lievelingetje van de leraar die met iedereen lijkt op te kunnen schieten. In de tuin trekt ze hommels, bijen en vlinders aan. En in de vaas... iedereen die haar ziet! Gelukkig kunnen we tijdens de zomermaanden extra vaak genieten van deze knappe dame. 


Campanula

Dat Campanula (ook wel klokje) bij de tijd is, spreekt voor zich met zo'n naam. Maar dé zomertijd is wanneer Campanula zich nog vaker laat zien. Als plant, maar ook als snijbloem! Bijen, hommels en vlinders zijn al fan. Grote kans dat jij deze zomer ook campanula in huis haalt.

Meer zomerse bloemeninspiratie

Benieuwd naar meer zomerse (boeket)inspiratie? Met deze boeketten waan je je in de bergen, op een citytrip of in het zwembad. En wil je je bloemen ook op de heetste dagen van het jaar zo lang mogelijk mooi houden? Bekijk dan deze tips om je bloemen te beschermen tegen hitte.  

Zomerboeket in huis gehaald? We zijn benieuwd! Deel jouw bundeltje zomergeluk met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.