Boeketrecept: summer in the city

Romantische stedentrip in een boeket

Even proeven van het leven in een onbekende stad, wandelen door sfeervolle steegjes, genieten van bezienswaardigheden en vervolgens neerploffen op een zonnig terras... Houd jij ook zo van stedentrips? Met dit boeket waan jij je in de stad van jouw dromen. 

boeket citytrip | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Aan romantiek geen gebrek. Dit boeket, met de prachtige roselily in de hoofdrol, gooit al haar charmes in de strijd om jouw liefde voor de zomer aan te wakkeren. Dus waar wacht je nog op? Zet je zonnebril op, neem je camera mee (je weet nooit wat je onderweg allemaal tegenkomt!) en haal de ingrediënten in huis voor dit ‘summer in the city’ boeket.  

Dit heb je nodig

  • Roselily: deze stijlvolle lelie heeft geen meeldraden, dus je hoeft niet bang te zijn voor vlekken. Bovendien heeft deze bloem een lang vaasleven!
  • Lathyrus: deze romantische, delicate bloem heeft een subtiele, zoete geur. Benieuwd naar hoe ze wordt gekweekt? Neem dan een kijkje in de kas
  • Gipskruid: de kleine, dromerige bloemenwolkjes van gipskruid ademen romantiek. Je kunt lang van gipskruid genieten, want deze bloem kun je goed drogen

Zo maak je het

Houd het relaxte vakantiegevoel vast en maak het jezelf makkelijk: vraag je lokale bloemist om een boeket te schikken. Maak je dit romantische boeket toch liever zelf, of samen met je lief? Kies de mooiste bloemen uit die je maar kunt vinden en snijd de bloemen ongelijk schuin af, om speelse hoogteverschillen te creëren. Dit boeket staat het mooist in een hoge, smalle vaas. Beetje hulp nodig? In dit artikel geven we je tips over het schikken van een (veld)boeket.

Een koffer vol bloemen

Op zoek naar meer boeketrecepten voor het ultieme vakantiegevoel? Waan je aan het zwembad met deze zomerse bloemencocktail, ga voor avontuur in de bergen met dit stoere veldboeket of lees meer over typische zomerbloemen

Hoe visualiseer jij jouw ultieme zomervakantie met bloemen? We zijn benieuwd. Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.