DIT HEB JE NODIG
- 2 tot 3 kopjes water
- Blaadjes van rozen, eucharis en kamille*
- 1 eetlepel tuberosa extract
- Eventueel houten (ijs)stokjes
- Sauspan
ZO MAAK JE HET
Zet het vuur laag en meng alle ingrediënten in een sauspan. Roer af en toe goed door en laat sudderen. De aroma’s vullen dan al snel de keuken en de rest van het huis. Wil je de geuren ook op andere etages van je huis de zomershow laten stelen? Vul dan kleine glaasjes met je zelfgemaakte elixer of doop de houten (ijs)stokjes in het brouwsel. Deze zet je in een shotglas of vaasje in bijvoorbeeld de badkamer of het toilet.
Wist je trouwens dat er planten met bloemen zijn die naar fondantchocolade ruiken? De cosmos atrosanguineus 'Chocolate' is onderdeel van de Asteraceae (composietenfamilie) en ruikt naar je favoriete snack.*
Smaak te pakken?
Heb je de smaak (en geur) te pakken? Maak dan ook eens een homespray met een andere geur en laat je huis ruiken naar de lente, herfst of winter. Leg jouw geur vast op de foto (met de bloemen die je gebruikt) en deel ‘m met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.
* Zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.