Zomer in huis? Bloemen op het fornuis!

Zomer ademt bloemen

Ieder seizoen heeft zijn eigen smaken, geluiden én geuren. Je kunt ramen en deuren openzetten of je maakt de geur van de zomer gewoon zelf in een pan! Zet ‘m op het vuur, volg de aanwijzingen hieronder en laat je huis de zomer ademen. 

Maak je eigen huisparfum - Mooiwatbloemendoen.nl

DIT HEB JE NODIG:

  • 2 tot 3 kopjes water
  • Blaadjes van rozen, eucharis en kamille*

  • 1 eetlepel tuberosa extract
  • Eventueel houten (ijs)stokjes
 

ZO MAAK JE HET

Zet het vuur laag en meng alle ingrediënten in de sauspan. Af en toe roeren en goed laten sudderen. De aroma’s vullen dan al snel de keuken en rest van het huis.

Wil je de geuren ook op andere etages de zomershow laten stelen? Vul dan kleine glaasjes met je zelfgemaakte elixer of doop de houten (ijs)stokjes in het brouwsel. Deze zet je in een shotglas of vaasje in bijvoorbeeld de badkamer of het toilet.

Wist je trouwens dat er planten met bloemen zijn die naar fondantchocolade ruiken? De cosmos atrosanguineus 'Chocolate' is onderdeel van de Asteraceae en ruikt naar je favoriete snack. Maar zet je tanden liever niet in het bloemblad, daar is ‘ie nou net niet voor bedoeld.

* Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.