DIY: zó draai jij een weelderig boeket als een pro

Ook jij hebt groene vingers

Ben je wel eens onder de indruk van die prachtige boeketten die de bloemist weet te maken? Of heb je vrienden waar er op tafel standaard een oogstrelend gevulde vaas staat en heb je geen idee hoe ze het doen? We vroegen hulp aan Yoko Negi, internationaal bloemstylist. Zij laat je zien hoe je in een letterlijke handomdraai een rijk boeket draait. Met de hulp van de korenschooftechniek!

Draai zelf een boeket als een pro Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Voordat je begint is het belangrijk om een goede werkplek te kiezen. Ga voor een ruimte waar je alle bloemen schoon kan maken en ze ruim neer kan leggen. Ook is het goed om na te denken wat voor soort boeket je wilt draaien. Houd je van strak en gelijke hoogte? Dan is een Biedermeierboeket jouw ding. Houd je meer van een plukboeketgevoel? Lees dan verder.

Het plukboeketgevoel krijg je door twee regels te volgen. 1) kies veel verschillende soorten bloemen, liefst in oneven aantallen en 2) kies bloemen met hoogteverschillen. Zo krijg je een organisch geheel met een effortless touch.

Draai zelf een boeket als een pro Mooiwatbloemendoen.nl

Nu begint het echte werk. Start met één steel die je gedraaid in je hand houdt. Leg hier vervolgens de volgende steel kruislings op. Leg de volgende steel er weer kruislings op in dezelfde richting en blijf dit herhalen. Na een aantal stelen zie je de vorm van een waaier verschijnen. Lukt het je om het boeket rond te draaien in je hand en de stelen soms wat op te schudden? Houd het boeket soms ook even van je af. Zo zie je de ‘gaten’ die nog missen in kleur, textuur of groen.

Eindig met een touw om de stelen zodat de vorm blijft. Kies een bijpassende vaas, vul deze met vers water en laat je kunstwerk het water in glijden. Wow, wat een plaatje. Je bent een natuurtalent!

Laat je weten hoe jouw professionele boeket is geworden? Toon jouw resultaat op Facebook of Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen.