Bruidsbloementips van een expert

Bloemist Giada Graziani deelt haar ervaring

Ze ‘doet’ 100 tot 150 bruiloften per jaar, werd twee keer verkozen tot Beste Bruidsbloemist van het Jaar en werkt bijna altijd op gevoel. Maak kennis met Giada Graziani, eigenaresse van DON FLORITO.

Giada legt uit hoe ze werkt: “Als een aanstaand bruidspaar hier komt voor een intake gesprek, dan luister ik naar ze en ik kijk goed. Naar hoe ze zich uiten, naar hun kleding en uitstraling. Aan de hand van hun wensen, mijn inzichten en creatieve ideeën ga ik aan de slag en doe ik een voorstel voor bloemen, kleur en sfeer.”

Meer durf, minder Pinterest

“De laatste tijd mag er weer wat meer, op bruidsbloemengebied. Mensen durven wat meer af te gaan op hun gevoel en laten zich minder snel leiden door wat moet van Pinterest”, vertelt Giada in haar Amsterdamse bloemenatelier. En dat past helemaal bij haar, want ze werkt zelf ook sterk op gevoel.

Natuurlijke vormen vanuit het hart

“Ik werk vanuit het hart en altijd met seizoensbloemen van de hoogste kwaliteit. Natuurlijke vormen, boeketten met veel groen erin, met takken en planten om lengte te creëren, daar houd ik van. Ik gebruik geen draad maar laat de bloemen in hun natuurlijke shape. Daarnaast ben ik van het grootse gebaar, van flink uitpakken. Ik wil het bruidspaar verrassen met fantastische boeketten, rijen vazen en hangende installaties.”

Bruidsbloementrends 2018

“Voor 2018 zie ik veel geel, butterscotch, karamel en felle kleuren zoals blauw. Er is meer durf, meer diepte. De natuur krijgt de ruimte in bruidswerk, zowel in kleur als in structuur en vorm. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de garden style boeketten: grote, brede boeketten die uitwaaieren tot over de armen.”

Vijf tips voor het kiezen van een bruidsbloemist

En tenslotte, Giada’s tips voor het uitkiezen van een bruidsbloemist:

  • Kies een specialist.
  • Ga in zee met iemand die je vertrouwt.
  • Vraag een bloemist die qua stijl bij je past.
  • Bepaal vooraf je budget.
  • Bedenk welke stijl jíj mooi vindt, laat je niet leiden door mode, anderen of internet.

Meer weten over bruidsbloemen?

Lees meer over trouwen en bloemen in ons dossier Trouwen.
Bekijk de website van DON FLORITO.  

SaveSave

SaveSave