De zomer vraagt om een dahliabruiloft

Een bruidsboeket vol oogverblindende symboliek

Het mooiste aan trouwen in de zomer? Dat kunnen we in één woord samenvatten: dahlia's. Laat het maar aan deze seizoensbloem over om florale stijl, kleur en symboliek te brengen op jouw huwelijksdag.

De zomer vraagt om een dahliabruiloft | Mooiwatbloemendoen.nl

Ja, de dahlia

Tussen juli en eind oktober straalt de dahlia. En hoe! De bloem pronkt gepast onbescheiden met zijn kleuren, van wit naar zacht geel, zalmroze, oranje, paars, rood, felroze, bordeaux of juist knalrood. Sommige dahlia’s mixen zelfs moeiteloos verschillende tinten in hun blaadjes en showen streepjes of een spikkeldesign. En dan hebben we het nog niet gehad over de vorm: de bloemblaadjes zijn soms rond, juist sprietig of elegant opgerold. Liefde op het eerste gezicht.

Dahlia’s op je zomerbruiloft

Dahlia’s zijn dus echte musthaves op een bruiloft in de (na)zomer. Een solo dahlia doet het goed als blikvanger in een gemengd boeket, maar als je een groots gebaar wilt maken mix je verschillende vormen en kleuren dahlia’s in een bruidsarrangement, eventueel aangevuld met Astilbe of Achillea. Zo heb je op je huwelijksdag een hele bos warm gekleurde statements in je handen. Ook een simpele ruimte, bruidstaart, eettafel of bruidsjurk transformeert moeiteloos in een groots feest in de nabijheid van dahlia’s. Leg de bloem op een bord, hang bloemen aan stoelen en versier de taart ermee. Champagne!

De perfecte symboliek voor je trouwdag

Bovenop de overweldigende uitstraling van de dahlia, blinkt de bloem ook nog eens uit in symboliek. Hij staat namelijk symbool voor ‘Voor altijd de jouwe’. En dat past bijzonder mooi op een huwelijksdag vol rituelen en symbolische betekenissen: ringen die voor oneindige verbondenheid staan en rijstkorrels die worden gegooid als symbool voor voorspoed, vruchtbaarheid en rijkdom. Zo zeggen de bloemen wat je hart van de daken wil schreeuwen.

Bloemen en bruiloften op Pinterest

Zin in meer (p)inspiratie? Op ons Bruilofts Pinterest-board hebben we verschillende bruidsbloemen, boeketten en -stijlen verzameld voor je. Of bekijk ons boeketrecept voor een groots en natuurlijk bruidsboeket.